Regnperiod

Nu har den kommit. Den ''fruktade'' regnperioden! Jag har dock pratat med folk om detta och med mina tidigare erferenheter kommit fram till detta. I Japan finns det två  ord för regnperiod. Den ena är det som vi svenskar nog oftast tänker när någon säger regnperiod, ett väldigt varmt land där det i princip inte regnar på hela året fram till en viss period då allt regn kommer på en gång, 2-3 månader med bara regn. Alltså den typiska regnperioden. Och sen den som vi har i Japan, det finns regn eller snö vilka dagar som helst, året om men i juni (runt början av juni till början av juli, i år började den  extra tidigt. Nu i slutet på maj.) så regnar det extra mycket, dock så tycker jag som svensk att det inte är så stor skillnad på japans regnperiod och vanlig svensk sommar. Så när på att det är mycket fuktigare i Japan. Alltså, majoriteten av dagarna är regninga/molniga men då och då så har vi sol. Idag har till exempel varit 28 grader och strålande sol :)
 
Lagom till regnperioden så fick jag ett paraply!
 
 
När jag kom hem ivkäll så satt ett gäng med tjejer o korridoren utanför min dörr. Det blev disneykväll och godis från allas länder. Lyckan att få sätta tänderna i lite svensk Marabou Choklad var inte dumt det heller!
 
 
 
Såhär ser det i princip ut varje morgon när vi ska gå på tåget. Vi har alla blivit japaner nu och lärt oss att det är bara att ta tag i dörrkarmen och trycka på om man vill komma i tid till skolan!
 
 
Imorgon ska jag shoppa lite och sen få middag lagad till mig! <3 Hej svejs!