Oh my Moomin!

 
 
Svenska! スウェーデン語、やった!
 
 
För er som läst bloggen ett tag så vet ni redan att jag är ett stort fan av Mumin, och för nya läsare: hej jag heter Elvira och ser jag en grej med Mumin på så köper jag den, trevligt att träffas! 
 
Detta vet alla mina japanska vänner och bekanta också. Så när det presenterades att ett stort varuhus i Ginza skulle anordna en Mumin utställning så var det många rara människor som hörde av sig och berättade om detta. Och så idag var det äntligen dags! Tillsammans med Natsumi ifrån min nya klass, som också gillar Mumin.
 
小さい頃からムーミンが好きだった。そして大人になっても好き。良く言われるのはトべ・ヤーンソンの物語は非常に深いので大人でも楽しめる本話だ。確かにそうかもしれない。話以外はやっぱりトベの絵。ほとんどの絵はインクで描いていて、その描き方もすごいと思う!
 
Såg först den riktiga teckningen och sen skapad i den här modellen, Mumin som riktar ett vapen mot Morran. Ursäkta vad? Jag vet att det finns väldigt mörka och djupa Mumintrollet-berättelser men att det skulle innefatta ett vapen?! Det var en riktig shock...
 
ムーミンがすごく好きけどまだ知らない話はいっぱいあるはずだと思う。しかし、その中で銃を含めている話があるのを全然想像できなかった!まさかあの可愛いムーミンがこういうことをするなんて、超ショック!
 
 
Muminmammans plantor växer minsann frodigt...
こういう様な素敵な植物を育てたい!今のと違って。。
 
 
 Vi fick verkligen kämpa oss fram bland alla tanter för att kunna få till några bilder. Ingen nåd där heller!
 
 
 
5月6日までやっているとか。時間があれば是非松屋銀座へ行って、自分で観て下さい!http://www.matsuya.com/m_ginza/exhib_gal/details/20140416_moomin.html
 
För alla er som befinner er i Sverige så kan det ju kännas surt att läsa detta när ni ändå inte kan gå dit själva, men! Det sker en massa Tove/Mumin event i Sverige också! Här kan ni checka det : http://www.tove100.se/