Senaste snackisen i Japan

Om fem år, 2020 så är det bestämt att Tokyo ska hålla i de Olympiska spelen. Detta bestämdes någon gång förr förra året och alla japanerna jublade av lycka! Att få vara värd för OS är förståss något väldigt prestigefyllt och något som Japan har strävat efter sen lång tid tillbaka. 
 
Såhär glada blev de:
Premiärminister Abe viftar glatt med sin  OS-flagga! 
 
 
 
Sen det blev klart att de äntligen skulle få vara värd igen så har förberedelserna farit i full gång! Designen för den nya arenan har disskuteras, är den passande, hur mycket får det egentligen kosta? osv osv. 
 
Den senaste snackisen och något som har tagits upp på nyheterna varje dag denna vecka är OS loggan. Emblemet som ska vara symbol för Tokyo Olympics 2020, denna design...
 
Först var det mest klagomål om att den inte var snygg, opassande, tråkig, utan någon egentlig mening. 
Den ser ut som nedan, till vänster - Tokyo Olympic-loggan och till höger Tokyo Paralympic-loggan.
 
 
 
Om jag får säga det själv, en aning tråkig. Håller ni inte med? 

Det var inte bara jag som var missnöjd med emblemets design, det klagades vilt till höger och vänster, men vad kunde göras? Det var ju redan klart... Trodde vi ja! Nya rykten började bubbla upp, var designen i själva verket ett plagiat!? 

Den påminde nämligen lite väl mycket om ett sweichziskt museums symbol. Museumet bestämde sig för att stämma de som bestämt designen. Det kom även fler rykten att det tagits lite väl mycket "inspiration" ifrån andra märken och symboler. 

Går ju inte att säga annat än att de finns en klar likhet. Detta i sin tur har lätt till att hela design konstitutionen i Japan har fått ett dåligt ryckte och mina lärare är arga och förtvivlade... 

Det hela har nu slutat med att de inte tänker använda den plagiat åtalade designen utan ska nu välja om. 

Så det kan gå 
 
1 Ellet:

skriven

Nu har du chansen Elvira! Skicka in ett eget förslag. Eller anordna en tävling på din skola 😸 Kram

Svar: Haha ja man kanske skulle prova att göra det! :D
Elvira - エビ

Kommentera här: