Dag två i Taiwan!

 
Efter att dagen innan träffat min gamla klasskompis så hade vi fått nya tips på vad vi kunde göra under de två dagar vi hade kvar! 
Vi började dag 2 med ett besök till The City Hall! Ett enorm torg med fyra helt fantastiska byggnader! Så extremt stora och väldigt mäktiga. Arkitekturen kändes kinesisk men ändå med en hint av något annat. Vad nu det där ''något annat'' kan vara för något ;)
 
 
 
Efter lite kultur blev det dags för shopping vid Taipei 101, Taipeis högsta byggnad :)
I området runt byggnaden låg en himla massa shopping gallerior där Bella och jag virrade omkring. Taiwan ligger ju mer söder ut än Tokyo, men trots detta var det på ett ungefär lika varmt och mindre fuktigt! 
 
Efter en kaffe och lite sötsaker så var vi botade ifrån vår shoppingkoma och begav ut ur stan, ut mot Shilin Night Market!
En av de största och kändaste nattmerknaderna i Taipei och vi var inte missnöjda! 
En aning spända var vi då det kändes som ett lite slum-aktigt område och de enda västlänningarna där var vi... Men vi slappnade av och fick en riktigt kul kväll! Shilin Night Market flyttades för några år sedan ner, ifrån marknivå till ett källar område. Detta på grund av hygieniska själ, många Taiwaneser var tydligen upprörda och besvikna på att en av de stora nattmarknaderna skulle gå under jord -bokstavligen ;) 
Dock gjorde detta att det fanns AC i lokalen (så vi slapp svätta ihjäl oss) och på vägen dit fanns det ändå en massa att titta på. Både mat/juice stånd och så en massa massa billig och bra shopping! Vi var i nattmarknadshimlen!
 
 
 
 
 
Vi åt en korv med vildsvinskött och ett bröd gjort av ris - också det stoppat i korvskinn. Lite speciellt men gott! :)
 
 
 
1 Sandra B:

skriven

Taiwan ser spännande ut!

Svar: Ja det var faktiskt ett himla coolt land! :D
Elvira - エビ

2 Ellet:

skriven

Kanske det där andra arkitektoniska du efterlyste är det ryska 50-talet. Stora ytor att kunna marschera på? Måste få alla adresser och tips sedan för jag vill verkligen dit, och då tänker jag inte på den obskyra bilden i mitten!
kram

Svar: Ja kanske är det så, det ryska :)Ja det va ett väldigt trevligt land att att resa i, fråga bara så ska jag ge dig de tips jag har :) Hahah det ''obskyra'' fanns dock överallt! Väldigt underligt ;P

Kram
Elvira - エビ

Kommentera här: