God Jul

Ja egentligen så var det ju jul för två dar sen men jag skickar en liten sen julhälsning till er alla. Jag har sedan jag kommit tillbaka till Sverige bara tagit det lugnt och kopplat av de flesta bestyren. För att inte helt släppa Japan så lagade jag för några dagar sen en japansk maträtt. De japanska pannkakorna som heter Okonomiyaki. Namnet betyder egentligen att man steker det man föredrar så man kan alltså slänga i lite vad man känner för och de är hyffsat lätta att göra!
 
 
 
Förrutom japansk mat så har jag även ägnat mig åt annat japan relaterat, nämligen Mattias! Ja det tog ca 5 dar innan vi träffades igen ;) Dock var det kul att få träffas i Sverige för första gången. Vi åkte till min kära moster, åt lite mat och spelade spel och hade allmänt trevligt!
 
 
 
En sak som jag har saknat i Japan är katter! Inte bara mina egna katter utan över huvud taget, att få krama om en liten mysig pälsboll. Detta är något som jag nästan fyllt mitt lystmäte av här nere i skåne då det funnits gott om den varan :D
 
 

Lite nytt

Har tagit en paus från bloggen ett tag. Dock så ska jag börja göra lite fler upptadateringar. För tillfället befinner jag mig i Sverige, på grund av allt som hänt så bestämde jag mig för att åka hem under jullovet. Dock så kommer jag fortsätta att bjuda på Japan bilder/berättelser från de senaste veckorna + en och annan lussebulle förståss :) 
 
I veckan så gick jag och såg den nya Bilbo filmen med min kompis Junil. När vi stod och pratade för några veckor sedan så kom vi underfund med att vi både är stora fan av fantasy och science fiction, pasande nog så hade den nya Bilbo filmen premiär för cirka en vecka sen, så vi bestämde oss för att gå och se den! Vi hade båda hört ganska dålig kritik om filmen och Junil var extra ''nervös'' då han också läst boken, men vi var båda väldigt nöjda när vi kom ut från biografen!
 
 
 
 
 
Innan filmen gick vi och åt hamburgare på en restaurang i närheten (min första riktiga måltid jag lyckades få i mig efter min magsjuka(?) ) när vi satte oss vid bordet kom servitrisen (iklädd comboy outfit) bärandes på den här enorma ''handmenyn''! 
 
Kram!

upp och ner

Jag har bestämt mig för att fortsätta skriva bloggen. Först kändes det nästan onödigt att fortsätta skriva då den till stor del var till mormor men just av den anledningen så tycktes Mattias att jag skulle fortsätta. Förutom att fortsätta skriva till henne så har det här blvit min lilla länk till Sverige, när jag får läsa alla fina kommentarer.
 
De senaste dagarna har varit väldigt konstiga. Samtidigt som jag är ledsen så är allting väldigt svårt att greppa när man befinner sig på andra sidan jordklotet. Har dck haft väldigt fina kompisar som har tröstat mig och stöttat mig. Fick till och med en liten tröst present från kompis, ville nästan skratta. Finns självklart inga presenter i hela världen som hjälper men det känns ju ändå varmt i hjärtat. 
 
På allt det här så fick jag för två dagar sen reda på att jag har fått stipendiet jag sökt. Stipendiet innebär alltså tre års studier i Japan, ett år japanska och två år design, undrar mest vad mormor skulle tyckt om det hela. Det är ju fantastiskt men tre år borta från Sverige.. 
 
Idag kommer min kompis Sebastian från HongKong för en liten weekend i mitt Tokyo. Hans ankomst till ära så fick jag nån typ av matförgiftning/magsjuka och låg hemma och kräktes igår. Livet är lustigt. 
 
Saknar mina små bröder
 
 
mitt stipendie:
 
http://www.se.emb-japan.go.jp/monbukagakusho_specialtrainingcollege.htm