instagram japaner del 2

Då tänkte jag presentera lite fler kända japaner som hänger på instagram! :D
 
Först ut Mizuhara Kiko.
 
Ah, Kiko! Jag är ett stort fan av den här fantastiska tjejen! 
Främst jobbar hon som modell men är också skådespelerska och har bland annat varit med i filmatiseringen av Norwegian Wood och Attack On Titan som jag skrivit om tidigare här.
Vad ska man säga om Kiko, hon är bara helt underbar enligt mig! Rolig utroligt vacker, snygg och söt. Har sin egen stil och på instagram lägger hon upp precis vad hon känner för. Hon har flest följare av alla i hela Japan :)
 
 
 
 
Kiko har också en lilla syster som också ör modell och hänger på insta. Henna kan ni hitta här. :)
 
Sen när vi ändå är inne på modeller så tåls det att nämna Rola! En halv japansk, halv bangladeshisk modell som förutom att modella, ofta är med i talkshows på Tv och alldeles nydligen släppte sen egen kokbok då hon är en riktig mästare i köket! 
Sen har vi Watanabe Naomi. En komiker som också ofta är med i talkshow och såklart, humorprogram på Tv.
Hon har desutom designat sin egen klädkolektion med målet att alla lite rundare tjejer också ska kunna ha kul med fashion!
 


 
 
 
Och så allra sist, lite annan stil än de jag nu presenterat. Det är en japansk pappa som tar urfina, söta, vackra bilder på sina två tvilling döttrar. Han/de blev till och med så populära att det nu är med i en reklam på tv! En reklam för en ny mobil med bra kamera - såklart ;D
 
Sunmoooon
 Vad för typ av personer följer ni på instagram? :) 

Jag lever jag lovar!

Herre gud, nu är jag så efter i uppdateringen att jag nästan inte vet vart jag ska börja! 
Men jag ska försöka ändå! ;D 
 
Först och främst så började min skola efter lovet igen, för cirka 3 veckor sen. Det var dags för den allra sista spurten innan studenten! Och öven ifall examens cermonin är i mitten på mars så är redan skolan över för min del - nästan i alla fall! 
 
Det är så det ser ut, det japanska skolåret, särskilt på högskola eller universitet. Man hinner knappt påbörja studierna igen efter vinterlovet innan det är dags för det längsta lovet på året, vårlovet! Då det är då man avslutar ett skolår för att antingen gå ut skolan eller gå upp ett år! Tvärtemot oss alltså, som börjar på nytt på hösten :)
 
Så vad har jag gjort under de senaste 3 veckorna? Haft några få sista lektioner, haft prov i bland annat Färglära och Materialvetskap. Och så främst, arbetat och slutfört mitt examensarbete! Projekten vi alla i klassen har jobbat individuellt på under ett halvårstid. I lördags hade vi den slutliga presentationen (där jag var tvungen att gå upp allra först :S) och om ca 2 veckor ska vi ställa ut på ett konstmuseum i Ueno! :D
 
En riktig pers har det varit, särskillt genom att samtidigt ha fullt upp med att söka till universitet, göra prov och intervjuer. Puh! 
Hela presentationsdagen va en emotionell upplevelse och flera grät av både nervositet och utmattning. Efteråt firades allt med att gå ut med lärarna som varit våra mentorer under projektets gång. Ett riktigt härligt avslut på det hela! 
 
 
 
 
Tackar verkligen för den här tiden! Är så otroligt glad att jag överhuvudtaget fick den här möjligheten att få ett stipendie och komma till Japan. Har lärt mig så otroligt mycket. Självklart om design och skapande, men ännu mer om mig själv och människor, och så mycket bättre min japanska blev när jag kom till den här skolan!
 
Jag har ju varit ensam som utbytesstudend och det har varit tufft, mycket som skiljer sig, särskilt då många av min klassisar alldrig har varit utomlands eller ens pratat med någon icke-japan tidigare. Men vi har lärt oss om varandra och jag är så glad att jag har fått lära känna alla de här månniskorna! 
 
Oh herre! Nu sitter jag nästan och snyftar här på starbucks! Men ja, jag är hemskt glad och tacksam! Och att alla nu här har velat vara me doch följa min resa såhär långt! Kramar till er allihop!
 

Instagram Japaner del 1

Så då var det dags att introducera lite nytt på Japan-fronten igen :)
 
Denna gång så tänkte jag berätta lite omoch introducera till er Japaner som blivit stora tack vare Instagram!
 
Genking
 
Det var för cirka ett år sen Gengking bliv känd på riktigt. Han hade under en period lagt upp bilder på instagram av sina verk. Han ritar i grafitti-stil på dyra märkeshandväskor så som Louis Vuiton. Förutom detta la han även upp (såklart) selfies. BIlder på sig själv iklädd dagens outfit eller med någon kändis-kompis. 
Han blev genast populär bland unga japanska tjejer som en mystisk skönhet. Vem var han? Hur kommer det sig att han hängde med så mycket kändisfolk? Varför va han så snygg och perfekt? Vad jobbar han med? 
 
Han va för första gången med på tv för cirka ett år sen.När han kom in i tv-studion med en ganska grabbig hållning, händerna i bakfickorna och en stor slokhatt på. ''Just nu så ser jag ut såhär, ganska grabbig. Men engentligen så är jag inte alls sån!'' berättade Genking. Och förklarade sen att han egentligen är ganska tjejig och är gay. Att han beoende på dag ibland känner sig som en kille och ibland som en tjej. Så lite beroende på dag så kan han sminka sig och ha klänning och andra dagar inte. Han kallar sig själv för New kyama och berättar att det för honom innebär att han inte är helt transexuell, utan att det ändras beroende på hans känslor.