Sista Tokyo helgen i bilder!

Så den här helgen blev den sista i Tokyo för mig... Men inte för gott!!!

Åker alltså hem till Sverige under mitt sommarlov! Och herre Gud, det känns som en hel evighet sen jag åkte hem sist... Ett och ett halvt år sen! Och kan knappt minnas när jag upplevde en svensk sommar sist, 3 år sen?!

I alla fall! Helgen som var blev min sista på ett tag och hade planerat att den minsann skulle va en riktig kanon helg med massa mys, lek och minnen! - och jag är mycket nöjd ;)

 

Åkte till Kitasenju för att gå på adachi-kus årliga fyrverkerifestival. I slutet på juli och hela augusti så är nästan varje helg fylld av upplysta himmel på olika håll och smattret av fyrverkerierna är aldrig långt borta. Självklart ville jag uppleva detta i år med. Lite japansk sommar innan den svenska får ta över ;)

 

Vi möttes vid stationen och gick tillsammans genom dom folkfyllda gatorna hela vägen till floden där fyrverkerierna hölls!

 
Stannade på vägen och köppte bakad potatis i en av alla stånden!
 
 
 
Mina två favoritjapaner 💛
 
Det var inte bara vi som var intresserade av fyrverkerierna ;)
 
Ändå var vi där 2 timmar innan! TIden frödrevs genom att chilla och snacka ;)
 
Vi hade ett högt staket precis framför men som tur var sköts fyrverkerierna högre och högre ju längre in i showen det blev :)
 
 
 
 
En lite suddig fyrverkeriselfie ^.^
 
Och äntligen! Typ en vecka senare än i Sverige så släpptes Pokemon GO!
 
 
På min kompis universitet så förbjöds all pokemonjakt på skolgården med texten, ''låt de söta små pokemonmonstrerna leka fritt på skolgården!'' x)
 
 
Dagen efter blev det min sista heldag med min pojkar på ett tag! 
 
 
Jag och Y begav oss till Asakusa för en dejt och förståss lite pokehunt! ;D
 
Biiru och pokemons!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick hjälp att packa det sista ;)
 
 
Och i måndags begav jag mig mot Sverige! Den här grabben träffar jag i Stockholm om en vecka! 💛
 

yukata&sommarfestival浴衣と夏祭り

 
Kanske läste jag för många kärleksmangor när jag va liten men, det finns något så romantiskt med japanska sommarfestivaler! 
Ljudet ifrån den traditionella musiken som spelas någonstans i festivalens mitten blandat med cikadornas sång.. Ljuset ifrån lyktorna och sommar nattens doft... ja, det finns något specielt med japanska sommarfestivaler som får vilken japan som helst, gammal som ung att bli lika pirrig som en svensk vid juletider! ;)
 
Har haft en liten önskan att återigen besöka sommarfestivalen på Yasukuni Shrine som Y tog mig till för 3 år sen, min första sommarfestival. Att gå hand i hand och självklart iförd yukata. I helgen så gick min lilla dröm i uppfyllelse ^o^
 
 
 
 
Yukata(浴衣,ゆかた)är ju vad man kan kalla ''sommar versionen'' av kimono(着物きもの)!
Den är gjord i ett mycket tunnare och luftigare tyg, oftast i bomull. En komono består alltid av flera lager som kan bli både omständigt pch varmt att ha på sig, men en yukata är simpel och är efter lite efterforskning på youtube och lätt att ta på sig, inte sååå många olika moment och band att knyta ;) Men det är helt klart svårare än det ser ut! 
 
DOCK så har jag en fusk-obi! Obi(帯,おび) är bältet man har knutet kring midjan och ska i vanliga fall viras och knytas på ett speciellt sätt, men min obis rosett är redan färdig knuten! Så det är bara att knyta fast den med medföljande snöre och så är man ready to go! :D
 
 
Alla lycktorna är så vackra, men tecknen som står på är faktsikt de personer och företag som sponsrar templet och festivalen, hehe inte så romantiskt, men men!
 
 
En amerikansk tjej bad oss ta en bild på henne och hennes kompis, så som tack tog hon en bild på oss! Lite generade och mitt i nåt slags försök till en pose...  ;)
 
 
 
 
Avlutades såklart med lite ビール!