Tokyo Designers Week

 
 
 
Det största eventet på året. Om man rör sig i designkretsar! Företag, skolor och egen företagare radar upp över det stor eventområdet. Farförallt är det produkt och industridesign som det handlar om men även annan typ av design så som kläder och konst tar plats på mässan. 
 
På min skolan finns en till designutbildning, den är fyraårig men under det tredje året så får eleverna chans att ställa ut på just denna, viktiga stora designmässa. Ett tillfälle som kan ge möjlighet till arbete och komtakter! 
 
Vi som bara går i ettan på den tvååriga utbildningen har dock hjälp till, bland annat genom att stå i treornas bås. Detta gjorde jag och Natsumi härom dan och när vi var klara hade vi en massa fritid att spendera på området. Det finns verkligen en himla massa roliga nya produkter på marknaden!
 
Om man skulle befinna sig i Tokyo runt denna tiden på året så är Tokyo Designers Week ett måste att kolla in!  Vardagar är bäst då det inte är så mycket folk där då :)
 
Vinnarna i tävlingen om att designa smörgåskedjan Subaways dräkter :D
 
 
 
 
 
 

Jag vill gå på Musashino University!!!!

 
 
 
 
Jag får just nu ett stipendie ifrån japanska staten. I stipendiet så ingår ett år japanska studier och en tvååtig utbildning på ett college. Jag började mitt första år på design college i våras och nu har jag ett och ett halvt år kvar. Alltså har halva stipendie tiden redan gått. Dock så känner jag inte att två års design studier är tillräckligt. Jag vill plugga vidare. 
 
Och då minsann, är Japan så snäll att de ger oss stependiater en chans att utöka vårt stipendie två år till! Skolan jag går på nu är helt och hållet vald av Japan/regeringen/staten, vi hade inte ett enda ord med i spelet. Dock är jag nöjd med skolan ändå. Men. Vid utökat stipendie så får man välja universitet helt själv. Jag har sedan ett tag börjat min jakt, men igår, söndag, bestämde jag mig. Det är här jag vill in! 
 
 
 
 
 
Min mentor på den nuvarande skolan följde med mig till Musashinoför att jag skulle få en bild av skolan och de olika linjerna jag har att välja mellan. Och Gud, allt ser så roligt ut att jag nu inte riktigt vet vad jag ska göra!
 
 
Själva skolan var jätte stor och väldigt häftigt designad. Föll mig i smaken :D
 
 
 

Baka baka liten kaka

 
Jag har skrivit förut att när jag känner mig stressad och vill koppla av. Men om sanningen ska fram så skulle jag nog helst vilja baka varje dag, oavsett humör: ) 
 
De senaste jag gjort, var min och Ys efterrätt igår. Mont blanc pudding. 
Mont Blanc är en efterrätt isig och är väldigt populärt här i Japan. Över en sockerkaksbotten läggs en klick grädde. Över detta stressad spritlas en söt kastanjekräm, något som får mig att tänka på spagetti. Sedan pudras florsocker så att hela bakelsen ser ut som ett berg det snöat över, där efter namnet: ) 
 
Jag gjorde detta fast istället för en kakbotten gjorde jag en pudding, mjölkfri, och gjorde min kräm av pumpa istället för kastanj! Är väldigt nöjd, då detta är första gången : ) 
 
 
Och i morse kände jag för att äta scones! Så då blev det så! ;) 
 
 
Gluten och vetefria förstås!  
 
Vad är era favorit saker att baka?