Det blir inte alltid som man tänk sig

Anledning till varför vi åkte tillbaka till Japan innan nyår var för att i Japan är nyåret en mycket viktigare tradition än julen. Nyår är högtiden man tillbringar med familjen och går till tempel och liknande. Därför ville Yume åka tillbaka till Japan till nyår. Vi skulle fira tillsammans med hans föräldrar och lite senare med hans mormor. Men som jag skrev tidigare har jag fått feber och alltså blivit sjuk. Hade värsta feberfrossan på planet hem och höll nästan på att kräkas på bussen. Så när Yume åkte hem till sina föräldrar så bestömde jag mig helt enkelt för att stanna kvar hemma och återhämta mig lite :)
 
Och nu när jag sitter här i soffan och tittar på tv och äter min färdigmat så känns det inte så jobbigt eller tråkigt att vara ensam, trots att det är nyår! :)
 
Lite nyårsstämning vid en liten ''tempel plats/hylla'' som finns i närheten av där vi bor
 
 
 
 
När man tänker efter så finns det ju värre saker man kan vara med om. Och dessutom är man ju inte ensam om att vara ensam på nyår. Tänk på alla som jobbar i nattöppna kiosker och affärer, kör buss, eller gör något annat som gör att man inte är hemma med familjen eller ute med kompisar. Men herre gud, det kommer ju ett nyår nästa år :D
 
Jag slänger in lite japanska nyårs-fraser nu också. Det finns två sätt att säga ''gott nytt år'' på japanska. Det ena säger man innan det nya året har börjat( från flera veckor innan fram till precis innan tolv slaget) : yoi o toshi o (よいをとしを、良いを年を). Det andra mening säger man efter tolv slaget och dagarna efteråt, lite som svenskans ''god fortsättning'' akemashite omedetoo(明けましておめでとう).
 
Ha en bra kväll allihop, vad ni än gör! <3
 

Snart slut

Hej hej!
 
Mina sista dagar tillbaka i Stockholm har varit en aning hektiska och jag har inte riktigt haft ork att skriva något på bloggen. Tyvärr så har jag fått lite feber och orkar alltså fortfarande inte skriva så mycket på bloggen men tänkte i alla fall visa upp en del bilder ifrån de senaste dagarna! :D
 
Jag har bland annat grillat korv i skogen! :)
 
 
 
 
 
Jag har också fikat en hel del under denna Sverigeresa. Några av dessa koppar har jag delat med farfar och Gudrun, Johanna och Sanna :)
 
 
Och fika med pappa också!
 
 
 
Nu har mamma, Yume och jag en lugn kväll med mammas hemlagade mat och packande av våra resväskor, imorgon drar vi tillbaka till Tokyo. Med lite blandade känslor inför det ;/
 
 
 
God kväll!
 

God fortsättning!!

Nu är tyvärr våra underbara dagar i Skåne över. Det har varit så himla underbart. Jag tror verkligen att alla behöver lite landsbyggd för att verkligen kunna slappna av. Jag behöver det säkerligen! 
 
Nu när jag är i Sverige så har jag ingen riktig, bra telefon untan bara en liten enkel för att kunna skicka sms till folk jag vill träffa och behöver hålla kontakt med. Men inte en massa onödiga mail och meddelanden ifrån sociala medier. Vilket gör hela Sverigeresan till en avkopplande resa. De brukar ju sägas att om man vill verva ner ordentligt så måste man sumpa mobilen. Och även låta bli att pilla med den precis innan man går och lägger sig ifall man vill kunna sova ordenligt, samma gäller förstås dator också. Och jag tror verkligen att det är sant. Men att vara långt bort ifrån storstaden gör att jag till och med glömmer bort mobilen helt och hållet. Underbart ;)
 
Annelis fina fönsterdekorationer, och alla andra dekorationer för den delen med, har gett mig en massa insperation till mitt eget lilla hem!
 
 
V håller på att skapa en tradition för vad vi gör på juldagen i Skåne. Vi gjorde nämligen samma sak förra julen. Träffade min gamle vapendragare i Tokyo, Mattias! Har blev för tre månder sen tvungen att åka tillbaka till Sverige för att ansöka om arbetsvisum i Japan, så att han får komma tillbaka. Så det var ett långt tag sen vi sågs och han bor dessutom i Malmö så då passade vi på igen!
 
Vi åt en massa överbliven julmat, hade långa diskussioner och spelade poker med godis som insatts. Kändes sådär mysigt och lugnt som just en juldag ska vara. All den där julståhejjet verkar liksom ha lagt sig en aning. :)
 
 
Hej Svejs!