Takoyaki party!

I lördags efter skolannoch jobb så mötte jag upp med min fina pojkvän, Ronja och An för en eftermiddag och kväll av dubbeldejtande ;D 

Vi gick och så den nya Disney filmen Zootopia, som va både hade en mycket viktigt sensmoral om att racism är dåligt, presenterat på ett lätt förstått sätt för barn och så va den jätte rolig, satt pch skrattade högt i biosalongen (hehe, det är ju inte så många som skrattar högt på bio i Japan, man ska ju tänka på sina medtittare osv men den va ju så söt och kul!). För er som inte sett den så rekommenderar jag starkt att ni tar med er närmsta unge och går och ser den ! ;)
Det va Ans och Ronjas första gång att göra Takoyaki själva, men de va jätte duktiga och det blev lika gott som alltid :D  På sista tiden så har jag varit dålig på att ta bilder på allt jag gör, förutom i skolan. Så här får ni lite bilder på vad jag gör just nu! Sitter som i en bod med massa gasplattor och färgar varpen till mitt ena vävprojekt samtidigt som jag väver en provbit på min lilla vävram :) Life of en textilstudent liksom ;) 


Oh! Så har jag ett litet roligt inlägg på gång med tillhörande video, så stay tuned! 

Igång! 大学楽しい!

Hej snyggingar! Hur mår ni? 
Börjar det kanske bli vår även i Sverige?! :D 


Här har körsbärsblommorns fällt sitt sista blomblad och grönskan och andra underbara blommor har tagit över. 

Förutom skola och jobb så har jag förståss gullat med mina råttatouilles och för några dagar sen så smet min lilla vita kompis... Det finns så mycket roliga små krypin för en så liten person som honom, men nu är han tillbaka och mår bra, om än lite smuttsig ;) Skolan dårå, asså det är så mycket nytt! Och kul! Vi har börjat på riktigt och det är en massa textilprojekt som är igång samtidigt och jag blir alldeles snurrig. Just nu färgar jag varp (den lodräta tråden man väver med) för att väva en längare (heter det så?). Och så har jag börjat knyta en väv för till mitt Gobelöng/Tapestry projekt! Kul med lite osäkert då det faktiskt är första gången jag pluggar textil.  

Allt detta värvas med lunch och fika pauser med smaskens ifrån skolans super bageri, de har allt! Och det är så gott! Hihi 🙊🍞🍩

Mitt klassrum, min knytning och fina blommor på vägen till skolan. Mitt universitet ligger en bit utifrån inner Tokyo och det är ganska lantligt med stora tempel, odlingar och raka små vägar där man kan cykla snabbt! 


Vilket leder mig till att jag idag ska köpa en cykel! Är sååå pepp!!!! :D Härligt med vår säger jag! Jordbävningsinfo

I förrgår kväll, runt halv tio tiden så var det en stor jordbävning i södra Japan. Närmare bestämt i Kumamoto-prefekturen på Kyuushuu. 

Jordbävningen var en 7:a på rischterskalan, skalan är en logaritmisk -  vilket betyder att vid varje upptrappning så ökar styrkan med ca 10 gånger. I Tokyo var det bara en 2:a som man knappt känner av, en liten lätt skakning och man får kolla på ett hängande föremål eller ett vattenglas för att kunna avgöra om man bara är snurrig i huvudet eller om det verkligen skakar. En 7:a är dock väldigt stor... Det speciella med den här jordbävningen var att den var koncentrerad till ett väldigt litet område. Journalister och tv-reportar berättar att på resan genom Kumamoto, påväg till det drabbade området så såg man nästan ingen förstörelse eller ovanligt alls. 

Förutom att den var väldigt koncentrad så har det problematiska med denna gång är att det varit extremt många, starka efterskalv som fortfarande, nästan två dygn senare fortsätter. 
Det gör att de boende i området inte har  kunnat ta skydd inomhus utan får bo utomhus på stora öppna planer så som parkeringar och gräsplaner. 

9 personer har dött och många har skadats, husen som rasade var mycket gamla hus där många äldre har bott kvar sedan länge...
Update, siffran har stigit ifrån 9 personer till 41..