Suiyoubi = Onsdag

Idag har jag av någon anledning varit ganska trött. Lunkade till affären imorse innan jag insåg att jag var tvungen att ta ut pengar innan jag skulle kunna handla... Såg en söt tant på vägen hem från mataffären. Hon hade en sån där ''hjälp-hund'', har alltid tyckt att det är så himla fint och gulligt!
 
Fin morgon i Tokyo
 
 
 
 
 
När jag stod och lagade frukost så ringde det på dörren och jag sprang dit då jag hoppades att det var post till mig, jag väntade nämligen på ett paket som skulle komma någon gång den här veckan. Det var ett paket som kom men det var inte till mig... Lite moloken gick jag till skolan. När jag kom hem var jag fortfarande trött och seg jag hasade mig till allrummet där jag hittade... POST TILL MIG!
 
 
Nu känner jag mig mycket piggare! Förutom ett paket från mamma så hade jag fått ett väldigt fint brev av  min kära farfar och Gudrun! Nu känner jag mig mycket piggare :) 
 
 

Sportsday

Igår var det måndag och några kompisar hade dragit ihop ett gäng för att spela basket. Någonting de har gjort till en trevlig måndags rutin. En liten promenad från skolan så ligger ett stort sportcenter. Du betalar  ca 40 kr och sen har du obegränsad tid på dig att utnyttja sportcentrats alla olika salar och aktiviteter. Basket planen var full av folk men det var såklart inget oväntat så de hade redan satt planuppdelningen i system. Två lag spelar och vinnar laget får stanna och spela mot nästa lag och så går det runt på det viset. Jag är inte direkt någon stor baskettalang (ledsen pappa!) och de andra var väldigt duktiga. Därför så tyckte jag mycket bättre om simhallen! Ännu en gång så fascineras jag över hur organiserat japan är. Till att börja med så måste alla som simmar ha badmössa. Sen när man väl kommer in i simhallen så står det ca tre badvakter kring pollkanterna och håller koll på gubbarna som simmar lugnt omkring. Jag hade glömt att ta av mig mitt halsband vilket en av badvakter direkt ser och ber mig att ta av det och lägga det i mitt skåp. Fantastiskt! Varje timma så ringer en liten klocka och en röst uppmanar alla att gå upp ur basängen och vänta medans de rensar(?) poolen. Vi satte oss i en bastu en liten stund och vilade och sen var det bara att börja simma igen! Rent, snyggt och säkert= Japan!
 
 
 
Efter detta träffade jag en annan kompis och tillsammans så gick vi och åt lite. När vi kom ut från restaurangen så hade tågen slutat gå. Något som är lite av Tokyos fenomen, att en sån stor stads kommunaltrafik slutar gå vid 12 tiden (på natten) och börjar inte gå igen förrän vid fem på morgonen igen. Turligt nog för mig så bor jag tillräckligt nära för att det ska var möjlligt att gå hem efter att tågen slutat gå, ca 45-50 min. Min kompis var snäll nog att följa mig hela vägen hem. Han hade cykel och sa att det gick ju snabbt att cykla hem. Han berättade att när han var yngre så brukade de gå på tågspåren på natten när tågen hade slutat gå. Då det var fritt från tåg fram till fem, och han undrade om jag ville testa. Såklart man vill testa det! Så nu har jag upplevt något nytt, vi gick spåret fram och man fick på något vis se en ny sida av Tokyo. Det var ganska spännande faktiskt! :D
 
 
Bilderna är inte så bra dock.. Ni får ursäkta min lilla kamera, den gör så gott den kan!
 
,
;)

1 månad! 1ヶ月!

Idag så är det exakt en månad sedan jag kom till Japan! Mycket har hänt och det har för det allra mesta varit väldigt kul :) För att fira detta ska jag nu bjuda på den första ''Vän profilen''. Där jag gör en liten presentation av mina kompisar! Jag ställer lite frågor i ''mina vänner''-boksstil. Ni vet de där böckerna där alla ens vänner/bekanta fick svara på typiska frågor, vad de gillar och så vidare. Precis inna jag åkte till Japan så hittade jag en gammal ''mina vänner''-bok. Min morfar hade fått skriva i boken. På frågan 'vad hatar du mest?' hade han svarat barnpogram! Hahaha!
 
 
Först ut: 
 
Mattias!
 
 
 
Den vän som jag umgås allra mest med, skulle jag tro! :)
 
Vart kommer du ifrån?
 
Sverige, Skåne, Malmö
 
Varför pluggar du japanska?
 
Jag vill jobba här.
 
Vad vill du bli när du blir stor?
 
Cinematograf.
 
Favoriträtt?
 
Kebabpizza. (Något som varken går att hitta i Japan eller i USA där jag bodde i 2 år...)
 
Favorit efterrätt?
 
Citronpajrabarberpaj, äppelpaj med vaniljsås, PAJ!
 
Favorit färg?
 
Brunt.
 
Favorit film?
 
Matrix 1
 
Musik tips?
 
http://www.youtube.com/watch?v=Mr-N4AH_TIw
 
Bästa bok?
 
Liftarens guide till galaxen.
 
Bästa kanji? (Japanska tecken som ursprungligen kommer från Kina)
 
回 = Kai, tecknet för gånger (t.ex.antal gånger man gör något)
 
Bästa Tokyo tips?
 
Bara promenera på random platser i Tokyo!  Åk ut till små okända stationer och utforska!
 
Bild tagen av Mattias på en av våra utflykter förra vintern!
 
Hobby?
 
Film, foto och wikipedia bl.a.
 
Favorit djur?
 
Näbbdjur.
 
Tack så mycket för svaren och för att du var först ut i ''vän profilen''!
 

- Det var så lite så! (på skånska)