Inte så dumt..

..Ändå det här med sommarlov! Idag har jag pysslat här hemma och svängt ihop ett nytt recept som jag hittade på yuoutube för en tid sen! Det är ett recept på bananpannkakor! Både passande för GI-fantaster och glutenallergiker. 
För människor (som jag) som gillar recept som går snabbt och är enkelt! Du behöver bara två ingridientser; 2 ägg och en banan!!
 
Sen mosar och blandar du ihop alltting. Så blir det förmodligen som på bilden nedan, eller finare! :)
 
 
 
Vad man också kan göra när man har tråkigt är att rensa ut sin garderob! Kanske göra något nytt av något gammalt! Gjorde en klänning av en hängselbyxa. Ska nog rita lite på den också! ^-^
 
 
 
 Nu ska jag ut och göra något kul! Hej svejs!

Suck..

.. Ja det är typiskt att när man väl har fått ledigt så vet man inte riktigt vad man ska göra med all sin tid... Flera av mina vänner (iklusive min pojkvän) jobbar och resten lever som fattiga studenter och har inga pengar att göra någonting för eller så har de åkt hem till sina hemländer.
 
Men då får man helt enkelt vara kreativ och sen såklart ty sig till de vänner man har kvar! :D 
 
Min kreativitet gick så långt som till att gå till en diner i närheten med Ronja och pluggade medans vi snackade strunt! Då känner man plötsligt att det inte är så dumt med lov ändå! 
 
Man har ju tid att äta hur mycket glass man vill! ;)
 
 
 
Vi pratade om hur svårt det kan va att få till en skjysst pose på bild, men visst lyckas hon bra? :D
 
 
Finns det några bra tips på vad man kan göra när man har mycket tid och lite pengar? :)
 

Kaze Tachinu

Det är namnet på Hayao Miyasakis senaste film som jag och Y var och såg på bio idag. Filmen måste nog vara en av de mest realistiska av alla hans filmer. Ingen magi eller övernaturligt, vi enades också om att det inte kändes särskilt mycket som en barnfilm men det var väldigt bra ändå. Den är baserad på en ''halvbiografi'', ja alltså, allt i boken har inte hänt. Biografin är skriven om Jiro Hirokishi ( som då självklart även är huvudrollen i Miyasakis film) som designede/ritade planet Mitsubishi A6M Zero cirka 1940.
 
För några veckor sen, innan filmen hade haft premiär så såg jag på ett program som handlade om skapandet av den här filmen så nu tänkte jag bjuda på lite filmfakta!
 
1. Namnet Kaze Tachinu betyder The wind rises men det är ingen vanligt japanskt uttryck så det är även lite svårt för japaner att förstå betydelsen av titeln.
 
2. Ingen filmfakta men! Kaze(風、かぜ) betyder vind på japanska, så det blir dagens ord! :)
 
3. Alla (flygplans)ljudeffekterna är inspelade av en man som har gjort de med son egen röst/kropp!
   Bland annat klappa/slå till en kompis rakade huvud!!!
 
4.Det finns en tysk karaktär i filmen, denne är i självafallet (röst)spelad av en amerikan!
 
5. Samma amerikan, som alltså pratar japanska i filmen, blev tillsagd av MIyasaki själv att försöka låta mer utländs/bryta mer när han spelade in.
 
6. Sist men inte minst, på premiären av filmen så erkände Miyasaki lite generat att han hade gråtit åt sin egen film!
 
 
Sen blev det pizza!!!
 
 
Paparazzi
 
 
 
Hej Hopp!