Regnperiod

Nu har den kommit. Den ''fruktade'' regnperioden! Jag har dock pratat med folk om detta och med mina tidigare erferenheter kommit fram till detta. I Japan finns det två  ord för regnperiod. Den ena är det som vi svenskar nog oftast tänker när någon säger regnperiod, ett väldigt varmt land där det i princip inte regnar på hela året fram till en viss period då allt regn kommer på en gång, 2-3 månader med bara regn. Alltså den typiska regnperioden. Och sen den som vi har i Japan, det finns regn eller snö vilka dagar som helst, året om men i juni (runt början av juni till början av juli, i år började den  extra tidigt. Nu i slutet på maj.) så regnar det extra mycket, dock så tycker jag som svensk att det inte är så stor skillnad på japans regnperiod och vanlig svensk sommar. Så när på att det är mycket fuktigare i Japan. Alltså, majoriteten av dagarna är regninga/molniga men då och då så har vi sol. Idag har till exempel varit 28 grader och strålande sol :)
 
Lagom till regnperioden så fick jag ett paraply!
 
 
När jag kom hem ivkäll så satt ett gäng med tjejer o korridoren utanför min dörr. Det blev disneykväll och godis från allas länder. Lyckan att få sätta tänderna i lite svensk Marabou Choklad var inte dumt det heller!
 
 
 
Såhär ser det i princip ut varje morgon när vi ska gå på tåget. Vi har alla blivit japaner nu och lärt oss att det är bara att ta tag i dörrkarmen och trycka på om man vill komma i tid till skolan!
 
 
Imorgon ska jag shoppa lite och sen få middag lagad till mig! <3 Hej svejs!

Länge sen..

..sist jag hade en korea-dejt. Men idag hade jag det i alla fall på första gången på flera månader. Träffade min vän Dayeon och åt god god koreansk mat. Vi åt på ett ställe där hennes kompis jobbade, vilket gjorde att vi fick en massa ''rabatt'' :D Jag drack också en traditionell koreansk juice-liknande dricka som var gjord på kanel och var super god! Trevlig kväll :)
 
Dayeon!
 
 
Min älskade koreanska pannkaka!
 
 
Kött som man grillar vid bordet
 
 
Trevlig lill-lördag till er!

Världens bästa café!

Jag har idag varit på VÄRLDENS BÄSTA café. Jag vet att denna staden har allt möjligt man kan tänka sig men ibland så blir jag ju ändå riktigt överraskad!
Till att börja med kan jag berätta att i Japan finns det massa olika sorters caféer. De har massa olika teman och specifikationer. En typ av caféer som jag vet att det finns en del av är kattcaféer, ett café där det finns med massa katter som man kan klappa medans man dricker kaffe. Men idag har jag varit på något som till och med mina japanska vänner blev chockad över, ett ugglecafé!
 
Så samma grej som med Kattcaféerna, medans man fikar så får man klappa helt underbart söta ugglor!!! Ett så fruktansvärt gulligt djur. Ugglorna var inte riktigt lika fria som jag trodde, vilket gjorde det lite svårt att klappa och fote dem men det var ändå värt varenda yen! 
 
 
 De här två ugglorna var faktiskt yngst trots att de även var störst, bara 3 månader! De naffsade lite efter en ibland när man klappade dem, men det gjorde inte ont :)
 
 
 
 Blev fotade när vi klappade de små barnen! Så mjuka!
 
 
 De tre ugglorna längst bort i hörnet fick man ha sittandes på armen om man ville. De som jag lyfte upp hoppade dock iväg...
 
Så bedårande!
 
 
 
Den lilla krabaten till vänster lyckades fånga alla gärsters hjärtan med sina ynka 15 centimeter!
 
 
Nu kommer jag sova gott!