Känslomässigt utmattad

Och detta på ett possitivt sätt! För idag har vi varit på lågstadieskolan som jag berättade förut om att vi skulle till. På vägen dit så var vi alla rätt så nervösa. Hur vi skulle lyckas få barnen att det vi berättade om våra länder var intressant och roligt. Men precis som våra lärare sagt så fanns det ju en stor sannolikhet att barnen var mycket mer nervösa än oss, och vi hade dessutom fått höra från våra lärare att nästan varje år så finns det några utbytestudenter som misslyckas med sina presentationer då barnen blir lite för nervösa för att riktigt kunna ge någon respons. Hihi
 
När vi kom in i skolans gympasal så satt barnen i strikte led och väntade. Stora ögon och en spänd stämning i luften. Vi blev uppdelade och fick sedan en grupp med barn var. Jag var ensam med fyra barn och tänkte att det kanske skulle bli lite svårt då de flesta andra var två ovh två med tre barn i sina grupper. 
 
Men det gick så bra! Man förstod att detta var en stor grej för dem och de hade förberett en massa med saker de skulle introducera till oss. Efter att vi hälsat så frågade de direkt hur man säger hej på svenska. 
''Va, visste ni att jag var från Sverige?''
''Ja'', svarade de med små nickningar. De hade alltså redan sökt upp lite information om Sverige och skrivit ner frågor det skulle ställa. För varje ny grej de presenterade så var det en av de som öppnade sin lilla skrivplatta de hade runt halsen och läste upp en text om vad det brukar göra i de olika klassrummen. De hade en nogran liten ledare, en liten flicka som tog sin uppgift på största allvar, såg till att gruppen var samlad och gick före och guidade. De var så otroligt söta hela bunten på sina egna som sätt. Jag ville bara krama om dem och pussa på dem!! Vilket förstås inte går för sig, det är förmodligen därför jag är så utmattad nu också, all kraft som gick åt att kontrollera mig själv ;)
 
Jag är så himla glad att jag har fått den här chansen. Det har varit en så himla fin upplevelse som jag alldrig kommer glömma!
 
Min teckningssamling växer! :D Kollar på dessa varje morgon och blir på glatt humör!
 
 

Hallå onsdag!

Och för mig är dagen snart slut! Idag har det känts som att alla har varit lite sega, lite sjuka och ynkliga. En dippdag helt enkelt. Jag har själv känt mig lite svag och förkyld så nu gäller det att kurera sig ordentligt!
 
Jag såg på ett ''sjukdomsprogram'' för några veckor sedan, och då sa läkarna i programmet att det egentligen inte finns någon poäng med handsprit om man vill undvika tex influensa. Det enda som tycks ha någon större effekt är den klassiska tvätten av händer. Så fram med tvålen allihopa!
 
Sen finns det ju själslig kurering också! Det har jag sysslat med ikväll! :D
 
Att bara ta en titt på den här lilla skönheten gör ju en varm i själen. Vår lägenhets lilla stolthet för tillfället :)
 
 
 
Sen kan man alltid ''glömma'' att ta med sig matlåda till skolan så att man ''måste'' gå ner till skolcafetérian och beställa underbar mat som man äter i solen, hihi!
 
 
 
Sen måste jag åter igen hylla Amazon, det japanska företaget som skickar prylar inom kort tid för billiga priser till hela världen! Jag ''shoppade'' själv lite grann igår och som tur är så behövde otåliga jag bara vänta tills idag då jag kunde få mitt paket! 
 
Det var ett tag sen (säkert en heeel månad sen) jag la till något till min samling så nu var det dags tyckte jag! ^_^
 
 
 
Tjohej!

Hellå!

Hej på er allihop! 
 
Det blev ett två dagars uppehåll här på bloggen på grund av pressat schema men nu är jag här igen och måste berätta om min söndag! 
 
Lördags bloggens titel var på japanska och kunde förstås inte läsas av så många av er, men det som stod där betyder ''gryt helg''. Jag skrev ju då om den starka grytan som jag och Yume var och åt då och dagen efter blev det gryta igen! Min gulliga mentor hade nämligen bjudit in min klass till sig på grytfest! Den japanska grytan är en lika viktig och själklar vinterrätt som våra sillar på julbordet! :D 
 
Bara halva klassen fick plats åt gången men det var väldigt kul med bara hälten också :)
 
 
På vägen stannade vi till och köpte mochi, japanskt risgodis med en degig konsistens. Mycket gott enligt mig!
 
 
 
Så delish!
 
Vi spelade spel på blodigt allvar och det kändes som om att vi var barn igen ^_^
 
 
 
Efter grytfesten så träffade jag Ronja och Shane och vi gick till ett café som jag har velat gå till sååå länge, anledningen ser ni på bilderna nedanför! :D
 
 
Tjingeling!