Oh my Moomin!

 
 
Svenska! スウェーデン語、やった!
 
 
För er som läst bloggen ett tag så vet ni redan att jag är ett stort fan av Mumin, och för nya läsare: hej jag heter Elvira och ser jag en grej med Mumin på så köper jag den, trevligt att träffas! 
 
Detta vet alla mina japanska vänner och bekanta också. Så när det presenterades att ett stort varuhus i Ginza skulle anordna en Mumin utställning så var det många rara människor som hörde av sig och berättade om detta. Och så idag var det äntligen dags! Tillsammans med Natsumi ifrån min nya klass, som också gillar Mumin.
 
小さい頃からムーミンが好きだった。そして大人になっても好き。良く言われるのはトべ・ヤーンソンの物語は非常に深いので大人でも楽しめる本話だ。確かにそうかもしれない。話以外はやっぱりトベの絵。ほとんどの絵はインクで描いていて、その描き方もすごいと思う!
 
Såg först den riktiga teckningen och sen skapad i den här modellen, Mumin som riktar ett vapen mot Morran. Ursäkta vad? Jag vet att det finns väldigt mörka och djupa Mumintrollet-berättelser men att det skulle innefatta ett vapen?! Det var en riktig shock...
 
ムーミンがすごく好きけどまだ知らない話はいっぱいあるはずだと思う。しかし、その中で銃を含めている話があるのを全然想像できなかった!まさかあの可愛いムーミンがこういうことをするなんて、超ショック!
 
 
Muminmammans plantor växer minsann frodigt...
こういう様な素敵な植物を育てたい!今のと違って。。
 
 
 Vi fick verkligen kämpa oss fram bland alla tanter för att kunna få till några bilder. Ingen nåd där heller!
 
 
 
5月6日までやっているとか。時間があれば是非松屋銀座へ行って、自分で観て下さい!http://www.matsuya.com/m_ginza/exhib_gal/details/20140416_moomin.html
 
För alla er som befinner er i Sverige så kan det ju kännas surt att läsa detta när ni ändå inte kan gå dit själva, men! Det sker en massa Tove/Mumin event i Sverige också! Här kan ni checka det : http://www.tove100.se/ 
 
 
 
 

Ledigt ・休み

 
 
Vaknade imorse och insåg att jag haft en dröm. En dröm som när jag vaknade insåg förblir en dröm. I drömmen så hade alla mina små frön som jag odlat kommit upp och växte frodigt ute på balkongen.
 
Det är första gången som jag gör detta och varhe dag vandrar jag fram och tillbaka, vakande kring mina små plantor. Visste inte att man kunde känna så mycket ansvar och intresse för växter! Det är riktigt kul faktiskt. Men jag har så lite tålamod... Oh well jag håller tummarna så länge!
 
ヤッホー! 今日起きたら夜に見た夢を思い出した。夢の中で私が埋めた種が生い茂っていた!ところでうでもなかった… ちょっとがっかりしたけどやっぱり植物ってそういうものだね。忍耐力が必要、私ないんだけど (^_^;
 
 
En till sak jag inte orkar vänta på, att få gå barbent! Egentligen är det redan tillräckligt varmt här i Tokyo för att kunna göra det, i alla fall ifrån en svensk persons perspektiv(cirka 20-25 grader). Men det är nästan ingen som gör det här än. Överhuvudtaget så är det här med att visa hud i Japan ingen större hit. Ben brukar oftast vara okej men bröst, axlar och mage är något som helst ska täckas av t-shirts och koftor. Jag skulle gissa att en av anledningarna är att de helst inte vill bränna sig/bli bruna(?). 
 
 また元気が出る為に最近買ったワンピースを着てお出かけした!FOREVER21で安くて買ったワンピースなんだけどすごい気に入ったし、彼氏もいいって言ってくれたし、これからいっぱい着ようと思う。実はストッキングス無しはちょっと早すぎるかもしれないが、それの方が気持ちいいよ!皆さんは何度でストッキングス無しにしてもいいと思っている?日本人の意見を聞かして下さい!
 
Men här om agen var det så fint väder att jag var tvungen fuska lite, knästrumpot for the win!
 
Jag har lagt upp bilder på den här klänningen förut men nu gör jag det igen. Är helt förälskat i den. Haha Yume gillar också klänningen sa han. Kul när ens Bf engagerar sig i ens outfits tycker jag ^-^ Vem brukar ni få klädråd av? (om ni nu inte klarar er utan det)
 
 
 
 

Bananpannkakor バナナホットケーキ

 
Sooo here we go! Laga mat och testa nya grejer är något som jag gillar, och fortfarande så har jag inte vant mig vid det japanska varorna i mataffärerna. Det finns så många grönsaker och liknande som jag aldig sett förut, fortfarande. Efter ett och ett halvt år i detta land.
 
En annan sak för alla allerigker att tänka på när man kommer hit, det finns inget bra utbud av alternativprodukter. För mig som varandes känslig för både mejeriprodukter och gluten så gäller det att vara påhittig!
 
Så detta super enkla recept gör jag när jag är sugen på amerikanska pancakes! Görs på något som alla definitivt har i sitt kök! Det är dessutom nyttigt och relativt kalorisnålt så något som passar alla skulle jag tro! :D
 
お早うございます!今朝は変わったホットケーキを作ってみた!乳製品と小麦粉を不使用なのでアレルギーがある方(自分を含めて)でも安心して食べられる~!
 
 
Ni behöver det
 
1. Mixer (stekpanna behövs också!) ミックさー
2. 1 banan バナナ 1本
3. 2 ägg  卵 2個
4. 1 näve havregryn オートミール
(5. för den som vill, kanel eller vanilj ・ シナモンかバニラを入れると美味しい)
 
6. Mixa alltihop och stek! 
 
 
Tadaaan! Ät och njut!
 
 
とても簡単で美味しいから良かったら作ってみて下さい!
 
God morgon!