När det inte blir som planerat... 思う通りにならぬ…

Ja visst är det typiskt. När saker inte går som planerat! 
Som jag skrev i inlägget innan det här så hade jag presentation i fredags. Äntligen skulle jag få lite ro! Vad händer då? Jo, dagen innan presentationen går min mobil sönder och får veta att den inte går att laga och att jag måste klpe en ny... Köper en ny telefon, har min presentation - det går bra, och livet leker! 


Dagen efter har jag storstädning i skolan (ni skulle se så det ser ut efter att 40 elever har skapat textilkonst under 5 veckors tid!), på kvällen hade jag och min kära kompis Alex planerat en ute kväll, det skulle svängas påmbakdelar och skriksjungas till clubmusik, men nej... 

När jag ska stoppa in min middag i ugnen går allt fel. Gasugnen som jag trodde jag satt på, blir inte varm. Konstigt tycker jag och öppnar ugnen för att sätta på den igen (man måste öppna luckan för kunna sätta på ugnen). Det visar sig att ugnen visst va på, eller iaf gasen... Min ugn har stått och gasat i tio minuter och vad som händer näst kan ni ju räkna ut. Jag hör ett "wooffhh!" Och för en sekund är allt jag kan se eld och ljudet av hur håret bränns.. 

Men jag har tur i oturen, verkligen. Jag klarade mig lindrigt undan. Efter att panik ringt Yume som sprungit hem så åker vi tillsammans till ett sjukhus i närheten och konstaterar att skadorna är lindriga och att allt kommer bli bra :) 

Det blev med andra ord ingen club för mig utan en kväll på akuten... 


Å

Med tungt bagage men lätt om hjärtat! 紫陽花の時期に向けて

Puuuhh!!! Säger jag bara!
日本語は下の方!

Asså hörni, jag har nog utfört en av mina mest utmanande veckor i mitt liv! 
Idag blev jag äntligen klar med presentationen av mitt första textil projekt! Jag vet att jag tjatar om hur upptagen jag är, men jag är verkligen det! Haha, varje vecka har varit ett nytt steg på upptagenhetstrappan! Men nu är det här projektet över och även ifall vi direkt efter presentationen fick papper om nästa projekt så känns det så bra att va klar, och att ha lyckats! 

Japp sitter as we speak (eller snarare as I write) på tåget på väg till jobbet med den här klumpen ;) 

I helgen ska det firas minsann!!! Ska ut och dansa med en kompis och mysa med min pojkvän och råttatouilles! ❤️💕

翻訳:大学に編入して、2ヶ月が経過しました。新しいことばかりで、頭も、体も疲れています!
でもやっぱりテキスタイルやって良かったなって思います。一番私はやって楽しい、熱心になることだと気付きました。辛いこともあるけど、武蔵美に入れて、勉強ができて本当に嬉しいです!

今日でいよいよ、初めてのテキスタイル課題/プロジェクトが終わりました!初めての織物を織り終えました!朝9時から夜の9時まで作業やってからのバイトっていう暇のない生活をしました…多分私の人生で一番力を入れた課題に違いない!テキスタイルをやったことがない方には分かり辛いなのかもしれませんが、綴れ織りはホントウに時間かかります!

週末は友達と遊んだりゆっくりする予定です^ - ^ 休み時間をもっと大切にするようになった!笑

Tjej som snittat på 5 timmars sömn per natt och som knappt kan stava till mascara längre (jag menar alltså att jag inte har sminkat mig;) ) - kunde jag äns det innan?!  Lite kaffe löser alla problem ;D 

テキスタイル Textilstudierna i Tokyo

Halli hallå allihopa! 

Jag vet inte hur många av er som är intresserade av textil design och väveri och så vidare, men då det också är en del av mina vardag så tänkte jag skriva lite om vad jag jobbar på i skolan just nu! :D 


Jag började ju i en ny skola för snart två månader sen. Jag har gått på vad som på engelska beskrivs "specialized training collage" som är en tvåårig eftergymnasial utbildning där man inriktar sig på ett specifikt ämne, i mitt all industri/produkt-design. Efter de två åren så söker många jobb och tar sig ut i arbetslivet och lägger på så vis studierna bakom sig. När detta kom på tal så kände jag att jag inte var klar med pluggandet och bestämde för att söka vidare till Univeristet. De har ett system där man kan hoppa på en 4årig utbildning mitt i. Vilket jag då, efter mycket arbete, en del tur och massa hjälp ifrån diverse människors hjälp lyckades med! 
Det enda lilla detaljen är att jag har bytt ämne, jag pluggar inte industridesign utan pluggar nu det jag ifrån början brinner mest för, textil! Textil design, och jag har så kul i skolan!!! Allt är så intressant och jag skulle kunna och sitta och jobba hela dan! -vilket jag också ofta gör! 

 Så, det projektet vi jobbar på just nu är att skapa en så kallad Tapestry, en väggbonad, från början en gobeläng! 

Tekniken får man välja själv, väv, filtning/tovning eller diverse färgtekniker. Själv har jag valt att väva, både på vanligt sätt och genom att knyta! Set tar en hemma massa tid men är sååå underbart att hålla på med! :D 

Dock har jag bara två veckor på mig att bli klar så sitter som en duktig Japan och jobbar ifrån nio på morgonen till nio på kvällen, men inte gör det mig något! 

Kramis på er! ❤️💕