Glad midsommar!! i efterskott!

Jag söger precis som titeln på det här inlägget, glad midsommar i efterskott! :D
 
Hoppas ni alla hade en fantastisk dag och kväll! Och att ni drack med måtta ;) 
 
Själv firade jag med en massa kompisar och nytt folk dagen efter(25e) på vårt årliga midsommarfirande i Yoyogi park! Förra året kunde jag inte vara med då jag hade en massa prov dagen efter så därför såg jag extra mycket fram emot i år!
 
Jag och min svenska senpai annordnade det hela och det blev så himla lyckat! Om man nu får söga så själv ;) 
Här har ni ett gäng bilder ifrån firandet :)))
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi gjorde vår egen midsommarstång också!
 
Jag höll i lekarna och stod och ropade ut reglerna för cirka 35 pers! 
 
 
 
En väldigt rolig kväll!
 

青々とした週末 Min gröna helg i bilder


I helgen njöt jag av det gröna sköna Tokyo som vuxit fram de senare veckorna. Min lördag spenderade jag största delen i Yoyogi park! Det är ju Tokyos svar på central park! En av få parker som är helt öppen dygnet runt. Många andra parker stängs nämligen på kvällen och har inträde när dom är "öppna". På grund av att Yoyogi är så öppen så finns det dock en massa underligheter -människor, över huvudtaget så finns det himla mycket folk som hänger i Yoyogi, men jag gillart! :D 

Vi slappade/sov...


Njöt av det fina och varma vädret, ca 28 grader! 

Kastade boll..


Och snackade! :D 

Efteråt gick jag och Y och kollade på den "nya" marvel filmen Dead pool. Japan är ju så himla sen när det kommer till att släppa utländska filmer, pga översättning tydligen? 

Tyckte den va sådär, men det är så mysigt att gå på bio i Japan på sommaren. Hehe, en liten tradition jag och Y har :) 

Dagen efter blev det en utflykt till Sjimokitazawa! Innan vi tog oss in i själva Shimokita (som det förkottas av de som hänger där) så besökte vi det här coola gamla hus som jag fick visat för mig av min lärare när jag va dör med honom och en klasskompis för 1,5 år sen! 

Det är byggt i västerländsk stil men av japaner och en viss släkt, Maeda-ätten bodde där. Maeda, som även min kille heter i efternamn ;) 


En stor park/trädgård som hörde till huset. Så otroligt lummigt och vackert! Lite magiskt 💕


Utflykten avslutades med fika, såklart! :D ハッピーフライデー❣️Glad fredag!

Konnichiwa gott folk! 
 
Hur är läget? :D 
 
Själv sitter jag på tåget på väg hem ifrån skolan och kände för att dela med mig av lite tankar och mitt humör! Jag är på ett ypperligt bra humör! :D 
Stanna alltid innan ni tar selfies! 
 

Såhär ser jag och min cykelväg ut idag! Eller ja, min o min... Men aa ni fattar! 
Det har börjat bli riiiiiktigt varmt här i Tokyo, de dagar då regnperioden inte kyler ner staden med sitt svala regn. Men trots värmen så var det så hink fint när jag cyklade till och från skolan idag! Tyst och vindstilla med vita små moln som bredde ut sig över den ljusblå himlen. Jag älskar verkligen att min skola ligger en bit ut! Jag har helt klart haft naturabstinens fram tills jag började på mitt Uni - något jag insett nu ;) 
 
Regnperioden gör så att allt blir så grönt och lummigt! Det grönskar och växer så det knakar! :D 

Tänkte också berätta om två convinient store grejer som jag är lite besatt av just nu! 
 
Den ena är det här kalla gröna téet kallat 生茶! Nama 生 betyder färsk, så det är ett färskt grönt te? Haha, det smakar i all fall väldigt gott! En mild smak, inte så beskt som andra gröna teer! 
 
Och flaskan är ju lite fancy! Tycker ni inte? :D

Det andra är en onigiri - risboll! Det är gjort av olika siraters väldigt sega och goda rissorter! Sega kanske ni inte tycker låter så kul men det är det! Det är lite som mochi, fast fortfarande i risform! Den här typen av ris kallas också för Sekihan (赤飯) vilket betyder rött ris - originellt namn... ;P Och det här riset åt man tydligen förr för att fira när en flicka i familjen fått sin mens för första gången, berättade Yume för mig igår! Passande tycker jag som är mitt uppe i min lingonvecka! :D 
 
 
Hur är det med sommar vädret och känslorna i Sverige då? :) Har ni också regnperiod? ;)