Nu är våren kommen 🌸Äntligen lite sol! 
 
Japan som för det mesta bjuder på väldigt bra väder har under de senaste veckorna bara varit grått och rått. Enligt väderleksrapporten så ska det fortsätta på samma vis under en tid till... Så de få dagar då solen kikar fram får man helt enkelt ta till vara på :) 
 
Jag som gillar att planera och ha koll hade sen några dagar tillbakat sett att det skulle vara soligt idag och bestämde mig för att ha en chill dag i Daikanyama, det hippa och lite fancy område som ligger en 20 minuters prommenad ifrån Shibuya. 
 
En favorit är att åka till Nakameguro och gå därifrån. Gör man det i slutet av mars eller början av april så får man förutom en skön prommenad också en underbar upplevelse av de fullt blommande körsbärsträden vars grenar hänger över Megurofloden och färgar vattnet rosa av blomblad. 
 
Väl uppe i Daikanyama gick jag till Tsutaya Books som är en mycket känd väldigt cool bokaffär. Men det är så mycket mer än en bokaffär. Det är trebyggnader som sitter ihop via broar de emellan, ritad av en känd arkitekt. Förutom böcker så finns det ett starbucks innuti där man kan sitta mitt bland bokhyllorna, dricka kaffe och bläddra i coola fotoböcker, eller tja, vilken bok du vill! 
 
 
Min lunch bestod av en medhavd liten matsäck som jag förtärde i en park i närheten. På en kulle mitt i parken stod ett körsbärsträd och blommade helt för sig själv. Vackert.
 Av en slump såg jag, via sociala medier att min kompis Marc befann sig i Shibuya - alltså alldeles i närheten så jag bjöd ut honom på en spontan DD (dude-date)! Dessutom, trots att jag var den som bjöd ut och dessutom bestämde kafé så stod Marc för fikat, woohoo!
 
Marc pluggar också produkt design, fast på masters nivå, så vi hade mycket att snacka om. Mycket nöjd med min dag! Nu blire till att plugga lite och kanske går det nån bra film på tv? :)
 
Haha innan jag gick fram till Marc som väntade vid den klassiska Shibuya-symbolen, Hachiko så stalkade jag honom ifrån en av byggnaderna och skickade en bild x) Bara jag som tycker sånt ät kul? :D
Update: Caféet heter Fab Café och ligger i ena hörnet av Shibuya. Förutom Starbucks så är det inte så många caféer som har internet man kan använda sig av men det finns det på Fab :)
 
Vad gör ni om ni är lediga? Inne slapp eller ute häng?