Nu är våren kommen 🌸Äntligen lite sol! 
 
Japan som för det mesta bjuder på väldigt bra väder har under de senaste veckorna bara varit grått och rått. Enligt väderleksrapporten så ska det fortsätta på samma vis under en tid till... Så de få dagar då solen kikar fram får man helt enkelt ta till vara på :) 
 
Jag som gillar att planera och ha koll hade sen några dagar tillbakat sett att det skulle vara soligt idag och bestämde mig för att ha en chill dag i Daikanyama, det hippa och lite fancy område som ligger en 20 minuters prommenad ifrån Shibuya. 
 
En favorit är att åka till Nakameguro och gå därifrån. Gör man det i slutet av mars eller början av april så får man förutom en skön prommenad också en underbar upplevelse av de fullt blommande körsbärsträden vars grenar hänger över Megurofloden och färgar vattnet rosa av blomblad. 
 
Väl uppe i Daikanyama gick jag till Tsutaya Books som är en mycket känd väldigt cool bokaffär. Men det är så mycket mer än en bokaffär. Det är trebyggnader som sitter ihop via broar de emellan, ritad av en känd arkitekt. Förutom böcker så finns det ett starbucks innuti där man kan sitta mitt bland bokhyllorna, dricka kaffe och bläddra i coola fotoböcker, eller tja, vilken bok du vill! 
 
 
Min lunch bestod av en medhavd liten matsäck som jag förtärde i en park i närheten. På en kulle mitt i parken stod ett körsbärsträd och blommade helt för sig själv. Vackert.
 Av en slump såg jag, via sociala medier att min kompis Marc befann sig i Shibuya - alltså alldeles i närheten så jag bjöd ut honom på en spontan DD (dude-date)! Dessutom, trots att jag var den som bjöd ut och dessutom bestämde kafé så stod Marc för fikat, woohoo!
 
Marc pluggar också produkt design, fast på masters nivå, så vi hade mycket att snacka om. Mycket nöjd med min dag! Nu blire till att plugga lite och kanske går det nån bra film på tv? :)
 
Haha innan jag gick fram till Marc som väntade vid den klassiska Shibuya-symbolen, Hachiko så stalkade jag honom ifrån en av byggnaderna och skickade en bild x) Bara jag som tycker sånt ät kul? :D
Update: Caféet heter Fab Café och ligger i ena hörnet av Shibuya. Förutom Starbucks så är det inte så många caféer som har internet man kan använda sig av men det finns det på Fab :)
 
Vad gör ni om ni är lediga? Inne slapp eller ute häng?

Bra-cycle! En bra idé! ブラリやろうよ!

 
 
Så allt började med att jag läste en artickel på nätet för någon vecka sen, och när jag igår såg videon på samma ämne, gjord av en japansk tjej som har blivit otroligt populär på Youtube (video nedan) så tänkte jag att det var dags för även mig att skriva ett inlägg på detta ämne. 
 
Det handlar alltså om en återvinningskampanj. Men inte vilken återvinningskampanj som helst utan återvinning av BH:ar! Den där bröst hållaren som jag tror att de flesta kvinnor använder sig av, om inte hela livet ut så i alla fall en stor del av livet. Då ett liv är långt så hinner man alltså gå igenom en hel del bh:ar. Och tydligen, om man ska bruka bh:n på rätt sätt så ska den bara användas 100 gånger innan den har gjort sitt. Så alltså, om man köper 3 bh:ar så kan du ha de i cirka ett år innan de bör bytas ut mot nya.
 
Oavsett om du följer detta eller inte så tror jag att det är en hel del bh:ar som slängs utan att göra någon nytta. MEN! No more! 
 
Denna gång är det ett japanskt bh-förtag som heter Wacoal som har startat kampanjen men vet att till exempel Triumph med flera har haft liknande projekt tidigare. 
 
Vad innebär kanpanjen? Jo det är enkelt, du går till din närmasta Wacoal butik och ber om en Bh-återvinningspåse, tar med påsen hem och fyller den med bh:ar som du inte längre behöver och lämnar sedan in påsen till affören igen, klart! 
Vad händer så med bh:arna? Det är så fantastiskt som att de återvinns till pellets och papper! Tydligen är bh:ar ett väldigt bra material att bränna och göra energi av! Who knew! Genom att änvända sig av energi gjorda på dessa pellets så kan vi också sänka CO2 utsläppen! Alltså det är ju en så cool grej att jag bara var tvungen att skriva om det! 
 
Så om ni kommer att befinna er i Japan tiden fram till den 22a april så varför inte göra något bra för vår jord? :)
 
スウェーデン語で書いたことの殆どがユーチューバー佐々木あさひさんが以下の説明しています。それとこちらのリンクhttp://www.wacoal.jp/braeco/。ブラ・リサイクルをやりましょうよ!この惑星を大切にしなければなりません!
 
 
 
Wow.. Hur många gånger kan man skriva BH i ett inlägg? ;D

Lördag

 
 
 
Oh My! Hoppas ni har haft en bra helg! Min har definitivt utmattande men rolig! :)
 
Hela dagen gick åt till att gå modevisningar och sminka och ta foton. Nervöst och spännande med en massa folk som kom och tittade. Det var min första gång att gå en modevisning och det var riktigt intressant att se hur allting går till, även ifall det förmodligen skiljer sig en del ifrån de riktigt stora modeshowerna :) 
 
 


 
 
Efteråt sprang jag bokstavligen hem för att möta upp Ken och förbereda inför vårt kalas! Mycket slit men alla gillade maten och vi hade lika kul som vanligt! Tanken var att vi skulle ut och klubba också men alla var så trötta, särskilt jag som nästan såg dubbelt av trötthet ( eller va det pga något annat? ;) ) så vi festade bara hemma hos oss. Skönt och roligt! 
 
Och idag har jag sovit fram till klockan 14! Så lite trött va jag nog allt ;)
 
 
 
Vad är det längsta ni har sovit till? :)