Onigirazu - Ni kan glömma onigiri!🍙🍙🍙

Nja.. Det kanske är en överdrift, men! Onigirazu är det nya sättet att göra onigiris(おにぎり) på och har blivit en stor hit! Det säljs redan kokböcker överallt om hur man kan göra smaskiga Onigirazus.
 
Men vad är nu onigirazu?
Låt mig först förklara namnen onigiri och onigirazu som kommer ni nog att förstå. :)
Onigiri kommer ofrån verbet nigiru (握る) vilket betyder att krama (krama något i handen). Det är alltså något man kramat ihop, som att krama en snöboll! Att sätta ett O framför ordet gör att det låter ''finare'' och används en hel del i japanskan. Onigirazu(握らず) betyder helt enkelt att man inte kramar risbollen! Det är alltså en  lite smidigare version av onigirin och känns lite som en smörgås :) 
 
Onigirazu(おにぎらず) har redan blivit stora i väst tack vare bland annat Pinterest, då det är ett roligt, glutenfritt alternativ :)
 
 
 
En How to video!
 
 
 
Kanske något att testa att göra och stoppa i lunchlådan? ^ - ^

Firandet fortsatte :)

Så för exakt tio dagar sen så var det min födelsedag :D 
Jag blev 23 år (åh herre gud.. ett år till..) och firade det tillsammans med vänner :)
 
Jag och Ken, som fyller år den 14e februari var så taggade! Vi hade bjudit in till fest hemma hos mig och förberett med lekar, mat och dricka! Shane och Ronja hjälpte också till och det blev en lyckad fest med massa skratt och kuligheter ;D
 
 
 
Vi lekte charader, första gången på hur länge som helst för mig, men asså det är ju sååå kul!!! :DDD
 
 
Jag tror att jag börjar komma över åldersnojan jag haft sen jag var ca 8 år.. Eller rättare sagt så känner jag att åldern har vunnit över mig, haha. Det finns liksom inget att göra åt saken så där bara att acceptera åldrandet och ha så kul man bara kan - njuta av stunden! :D
 
 
Vad tycker ni om att bli äldre? Jobbigt eller bryr ni er inte? :)

Firandet fortsätter! Alla hjärtans dag!

Så ett litet uppehåll i uppdateringen blev det igen, sorry! :D

Efter mitt ettårsdagsfirande med Natsuko så har det varit en massa firande på gång, först och främst alla hjärtans dag som jag skrev om här för en himla lång tid sen! Gud så fort tiden går! :o 
 
Men för att förklara lite enkelt för de som inte redan vet, så firas alla hjärtans dag i Japan lite annorlunda än i väst!
I västvärlden, ger man presenter till varandra den 14e februari. Presenter så som rosor och smycken och choklad. 
Medan i Japan (utifrån ett hetrosexuellt pars fall) så uttrycker tjejen sina känslor den 14e ferbruari och det man ger är till största del hemgjord eller köpt choklad. 
 
 
 
Som traditon så är det här dagen man ''frågar chans'' ber den man gillar att bli tillsammans med en, men det är alltså tjejerna som frågar. Något man ofta ser i Japanska manga-serier där den populära killen alltid får säckar med choklad iprincip ifrån hela skolan tjejer. Det här är också något som för det mesta bara sker i just skolan, närmare bestämt mellanstadiet upp till gymnasiet, i Japan High School. 
 
 
Sen har vi White Day!
White day äger rum den 14e mars, alltså exakt en månad senare, och det är då killarna ger tillbaka! 
Framför allt så är dagen till för att besvara den man blivit frågad chans av :) Men nu för tiden så ger man tillbaka till alla man fått ifrån, då det annars blir könsdiskriminering! 
 
 
Det finns även olika ''labels'' på chokladen man ger.
 
本命チョコ、Honmei choko = Chokladen man ger till den man är kär i ^^
義理チョコ、Giri choko       = Chokladen man känner sig lite tvungen att ge/ger bara för att vara snäll
友チョコ、Tomo choko     = Chokladen man ger till sina kompisar :)
 
 
Jag och Y spenderade eftermiddagen (var tvungen att va i skolan hela förmiddagen) genom att gå på dejt i Kichijoji! Ett mysigt, ganska lungt men chict område i utkanten av Tokyo. Jag gav Y hemgjorda, en aning misslyckade macarons! Haha, det smakade ok iaf ;)
Och tydligen har han redan bestämt vad jag ska få den 14e mars, så det blir ju spännande att se ;D
 
Vad tycker ni om det japanska alla hjärtans dag-traditionen? Konstig? Skulle ni vilja att det va så i Sverige? :)