Söndags utflykt!

I söndags åkte vi på bilutflykt med Yumes föräldrar! 
 
Vi åkte runt mot Mount fuji och besökte olika platser i närheten, en massa vacker natur och hela tiden Fujis siluett i bakgrunden. En väldigt mysig och fridfull dag med fina upplevelser, perfekt för en sändag :)
 
Vi åkte bland annat till ett område med vattenfall, vattnet kommer ifrån Mount Fuji och gjorde att hela vattenfallsområdet blev svalare. En naturig Aiconditioner! Perfekt då i söndags var den varmaste dagen i år och temperaturen låg på 34 grader!
 
 
 
 
 
 
 
 白糸の滝 det vita tråd vattenfallet! :)
 
 Sushi med så mycket "pålägg" att det rann över! Så så sååå gott! 
 
 
 En sjö dit de tydligen hade åkt med Yume när han va en liten bäbis! ❤️
 
 
Vi stannade vid en liten djurpark och jag och Y va som i paradiset när vi gick runt och matade och hälsade på alla djuren, särskilt getterna! 
 
 
Lyckades till och med ta en selfie med en av getisarna! 😂
 
 
 
 
Y matade...
 
...och höll i marsvin! 
 
Sist stannade vi vid en restaurang precis vid havet i Kamakura och åt middag innan vi fick skjuts hela vägen hem! En toppen tag, somnade direkt när jag la huvudet på kudden :)
  

隅田川 Fyrverkerier med vänner!

I lördags var det äntligen dags för den legendariska fyrverkeri festivalen vid Sumidagawa floden i Tokyo, fyrverkerierna skjuts upp ifrån två broar i närheten av Asakusa ( Japans gamla stan) och detta event har hållits årligen sen hur lång tid tillbaka som helst. Varenda japan känner till festivalen och den sänds även live på TV! 
 


 
För två år sen upplevde jag estivalen för första gången och i år skulle jag få vara med om festligheterna igen. Allt var fixat och klart, kompisarna var tillkallade, schemat var lagt, och nu skulle jag bara köpa mig en yukata (sommar versionen av kimono). Det är något som jag har drömt om, att gå på fyrverkeri festival iklädd yukata. Något som många japanska par och framför allt unga tjejer gör. Men så fick jag jätte hög feber och allt höll på att gå åt skogen...
 
MEN med mycket hjälp och stöd ifrån min pojkvän och lite hjälp även ifrån internet så var allt räddat och vi fick en toppen kväll!!! 
 
Jag blev intervjuad av två tv kanaler :)  

Update: min senpai hade sett mig på tv! 
 
 
Fotade med selfie stick för första gången! Lånade av min koreanska kompis!The yukata team ;)
 

Fotade fyrverkerier ...
 
 
 
Yuka va fin i yukata och solfjäder :) Något som faktiskt alla använder här under sommaren! Alla kostymnissarna sitter och viftar med sina solfjädrar som 1700-tals damer på caféet där jag jobbar xP
 
 
 
Så glad att få spendera även denna fyrverkerifestival med den här knäppisen! (nej, syftar inte på mig själv ;P )
 

En man framför oss verkade inte nöjd med att se fyrverkerierna i verkligeheten utan kollade stället på livesändningen insin mobil xP 
 

En trevlig men varm och svettig kväll... 
 
 

Open Campus och dejt i Asakusa

I lördags, en aning mör ifrån dagen innan så mötte jag upp Ronja igen för att gå på Open Campus! 
 
Jag har ju redan bestämt mig för vilket universitet jag vill komma in på, Musabi. Men det finns fortfarande en risk att jag inte blir antagen... Alltså så är det viktigt att jag checkar in de andra design/konst skolorna och söker in till dom också! 
 
Och för att kunna söka in till skolorna behöver man besöka de och prata med lärarna om intagningsprover och olika kurser. Ronja och jag begav oss till Tamabi för en titt! Det var fruktansvärt varmt och fuktigt och Tamabi ligger långt bort... En 2 timmar på tåg och buss, en utflykt till fel campus och en vandring upp på ett berg senare var vi framme vid skolan! Puh..! 
 
Det är ett helt enormt campus och kurserna verkar väldigt roliga men svåra att ta sig in på.. 
 
När vi åkt vilse ett tag trörstade vis oss med croissant taiyaki innan vi tog nya tag ;)  


 
I måndags var det röd dag och en tredje skola jag är intresserad av hade öppet hus på sitt campus!  
 
Jyoshibi! Alla namnen på skolorna är egentligen förkortningar som alla använder sig av då det är för jobbigt att säga hela namnen :P Alla namnen slutar på Bi, som ni kanske märkt. Bi skrivs med det första tecknet för konst (美術 ->美) , och pekar alltså på att det är konstskolor det handlar om :) 
 
Till Jyoshibi så drog jag med mig Yume, vilket han egentligen var en aning nervös över. Jyoshibi är nämligen ett flickuniveritet! Men då det var öppet hus så var det inga problem! ;) 
 
Efter skolbesöket så skulle vi egentligen träffat några kompisar som kommit på besök ifrån Sverige, men de hade gått vilse och var trötta så vi sköt upp mötet så jag och Y fick en liten dejt själva i Asakusa pch det va himla mysigt det med :)