Något som borde finnas i alla kiosker - i Sverige

Fast än så länge så finnsd et så vitt jag vet bara i Japan.
 
 
 
 
 
スウェーデンにはおにぎりがない。非常に残念なことだと思うが、スウェーデンになくてもおにぎりにたいしての知識を高めた方がいいでしょう。
 
続いてはスウェーデン語の説明!
 
Onigiri
 
Om du har intresserat dig för japansk kultur, anime och manga så tror jag väl knappast att du har missat dem. De små trekantiga, inbjudande risknyten som äts istället för smörgåsar. 
 
Men när jag kom till Japan blev jag ändå förvånad, för de finns överallt. Och alla äter dem. Vare sig du är en äldredam, skolpojke eller turist. Varför för att de är praktiska och jätte goda!
 
Finns nog ingen som kan tycka illa om dem, jag äter nog minst en i veckan och mor min åt i snitt 4 per dag när hon var här... ;)
 
Namnet onigiri kommer ifrån verbet nigirimasu/nigiru握ります握る vilket betyder att klämma eller trycka. Det något förvirrande är att det finns en till sort med risbollar som för vilken enkel japan som helst omöjlig (typ) att skilja på. De kallas Omusubi, vilket i sin tur kommer ifrån värbet musubimasu/musubu結びます結ぶ som betyde knyta, ris-knyten alltså!
 
Traditionellt sätt är Omusubi alltid trekantiga och Onigiri kan vara i vilken form som helst. Men men, nu för tiden säger alla onigiri och tänker på den trekantiga varianten. 
 
Goda är det i alla fall!
 
En onigiri köpt på en kiosk öppnas på följande vis. OBS dra dörsiktigt!
 
And Eat!
 
Slut på faktalektionen!
 
 

Transcendence - Har ni sett den?

 
Oh My God! Nu har jag äntligen sett den! Ja för av någon anledning så är ju Japan så otroooligt långsamma på att släppa nu film. Vet ej varför, för javisst det dubbar filmerna (finns nästan alltid original versionerna att se också) men kan de ta sån lång tid? Övriga aisatiska länder som dubbar sina filmer är inte alls lika långsamma.. Någon som vet anledningen till detta?
 
やっとー!待ちに待ってた!
今日はジョニー・デップが出演する映画の初公開だった!トランセンデンスと言う映画でSF感があったので私は気に入った。映画を観てから色々な考えが発想した。おすすめの映画だ!
 
何ヶ月前からジョニーが私の従兄弟の絵と一緒に貼られている。もう観たけど、ポスターはまだ残そうっと~!
 
Johnny har sedan en lång tillbaka trängts på min garderobsdörr tillsammans med barnteckningar. Filmen har jag ju nu alltså sätt, men han f
 
 
 
キャー!懐かしい!!こういう風に、好きなお菓子を自分で選んで買うのはスウェーデンにはそこでもある。コンビにやスーパーなど必ずあるんだけど日本ではあまり見かけない。なので映画館でこれを見たらちょっと興奮しちゃった!
 
Lösgodis!! Whattap! Finns i princip ingenstans i hela Japan (en liiiten överdrift) så idag när jag såg det blev jag alldeles till mig!
 
 
Har vi sett filmen? Eller har ni några andra Johnny Depp filmer att rekommendera? :))
 

Tokyo

 
 
 
Ginza, en stadsdel alltid fullproppad med turister kontorsarbetare och rika hemmafruar. Där de stora märken så som Louis Vuiton och Chanel radar upp sig. Där, bara ett stenkast bort så hittar man områden med låga hus frodigt växande parker och söta små affärer. 
 
Detta är något som alltid farsinerat mig med den här staden. Den här otroliga mixen av modernt och traditionellt. Galna  skyskrapor och bortglömda radhusområden. Tror att man skulle kunna leva här ett helt liv utan att ha hunnit upptäcka allt stan har att erbjuda! 
 
Är det inte fantastiskt? :)
 
この国と町へ来てから1年半も経つ。そしてまだ全然飽きてない!この町大好き!
理由はいっぱいあるんだけど、やっぱり東京混ぜている文化が魅力的だ。人々の格好もそうだし、電車で着物を着ているおばあちゃんの隣にピンク紙の少女が並んで座っている。建築にも現している、上の写真のような風景のすぐ近くに低くて古い建物を良く目にする。このギャップが好き!
 
 
 
 
I närheten av de gamla huset ni ser på bilden ovan så ligger det en park. När jag stannade för att ta några bilder där för några dar sedan så blev jag uppvaktad av gäng närgångna duvor! De följde efter mig en bra bit och försöket att filma detta ser ni på filmen nedan! ^_^
 
銀座のもっと落ち着いている所を歩いてみたらこのすごい人間になれている鳩たちに出会った!
追いついて来て、可愛い!!