Jordbävning
Under de senaste dagarna så har det kommit en del stora jordbävningar runt Tokyo området. 

Igår natt och nu alldeles nyss kom en ganska stor jordbävning på magnitud 8,5. Nu tänkte jag bara skriva att allt är bra då det ofta kommer upp på svenska nyheter. 

Vad japanerna ofta säger är att det är bättre med många små jordbävningar ofta än att det är lugnt länge då det lär komme än väldigt stor sen. Men det är klart man blir skärrad... 

Tokyos Gamla Stan

Så beskrev jag det för min pappa när vi styrde våra steg mot Asakusa. 
Dock en aning sent, det verkar som om på grund av att turristerna mest är där under dagen så stänger affärerna tidigt. Vid 19 var nästan allt stängt... 
 
Men vi fick några fina bilder i alla fall! ;)
  
Och innan besöket så tog åt vi middag på en av mina favorit ställen, som serverar en av mina japanska favorit rätter! Soba och tempura!
 
På sommaren så serveras sobanudlarna (bovete - innehåller inte gluten) kalla tillsammans med en buljong man doppar de i. På detta ställe så får man riva sin egen wasabi-rot och smaksätta sin buljong med. Till nudlarna får man också tempura, en typ av japansk fritering som är lätt och frasig. För det mesta är det grönsaker och räkor som tempurafritteras. Så outhärdligt gott!!!
 
 

Heldag i Yokohama

Dag 2 för min far i Japan och dagen spenderades i Yokohama. Förutom att det är en fin stad så är det också Yumes hemstad så det blir alltid ett liten trip tid när någon är på besök ;) 


Först blev det ett besök i Yokohamas China town! Och sen middag med Yumes föräldrar på en japansk restaurang på 68:e våningen!! Jätte god mat! 


Papporna tog bilder på mig och Y! ^_^