Första Advent

Glad första advent till er! 
 
Har ddagen varit bra? Hoppas att ni ätit en mAssa lussebullar! 
 
Det har inte jag gjort... dock! Så har jag ätit alla andra sorters julgott. Mjuk och hård pepparkaka, små kakor, kardemumma kakor och ens massa chips och anna 

今日はスウェーデン人にとって大切な日です!
クリスマス前の4週間の各日曜日はアドベントという祝日です。クリスマスまでのカウントダウンとも言えます。
 
 
Oh, ja! Jag har ju klippt av mig håret också! :D
 
 
 
 
 
När alla blev hungriga på ''riktig mat'' så erbjöd sig Moon (egentligen övertalad av mig) att laga koreanska matpannkakor till alla! Så så sååå goda!
 
 
 
 
 
 
 
Har egentligen lite ångest över att fira jul i Japan i år och inte i Sverige (i Skåne) men är det tillsammans med dessa goa människor så ska det nog gå bra i alla fall ;) 

Just Nu

 
 
 
 
Glad fredag everybody!!! 
 
Är ni b peppade inför helgen? : ) Jag vet att iaf jag är det då det blir adventsfika hemma hos oss med kompisarna på söndag! Woohoo! 
Nu är det snart jul! Och jullov! 
 
Det känns som om det är det enda som håller klassen och mig själv gående de här sista veckorna. Imorgon har vi slutlig prestation av ett stort projekt i kursen Industrial Design där vi på ett tema ska tänka,ut en produkt och lansera för lärarna i form en presentation med 3D modell av produkten, ett väl genomtänkt koncept, catch copy, research med mera... 
 
Så efter morgondagens lektion så får vi äntligen andas ut lite - och fira Advent! ;) 
 
Varför då en äppelkaka på bilden? Jo för att det var precis det jag bakade häromdagen!
När febern var hög och inget ville ner i magen, då bestämmer jag mig för att göra en äppelkakak... Men det är det som får mig att må bättre så.. ;)

Tillbaka ifrån de dödas värld

 
 
Nja kanske inte riktigt så illa. Men fy! Att vara sjuk är verkligen det värsta som finns! 
 
Jag får på grund av min allergi, feber ca en gågn i månaden, när jag helt enkelt inte har kunnat låta bli att äta sånt som jag inte borde... Men denna gång så fick jag som topping på det hela också nån konstig typ av magsjukdom. Har mått lite illa de senaste veckorna och så i förrgår efter jobbet på Stockholm så hann jag bara sova några timmar innan smörgåsbordet bestämde sig för att det minsann inte skulle bo i min mage... Ja ni hajjar! 
 
Så jag har legat halvdöd i sängen och gnällt. Y VAE:ade halva dan igår också det gjorde det hela lite lättare. På vordcentralen i närheten fick jag magstillande medicin och tillsägningar om att äta lätta middagar 4-5 timmar in läggdags, jag som älskar att kvällfika innan jag lägger mig OCH äta all typ av mat som inte är bra när man har kvaddat magen. Oh well. Det är bara att hålla ut ;) Borde kanske följa det gamla talesättet ''hara hachi bu'' vilket betyder att man alltid bara ska fylla magen 8 delar, alltlså inte proppmätt. Det är av gammal japanska tradition det mest hälsosamma.
 
Vad brukar ni äta när magen tjorvar?
 
Själv fick jag en smoothie gjord av Y :D
 
やれやれ・・・ 4日位前からアレルギーでいつも出る熱がまた出てしまいました。大変だけど休んでも何もならないから
普段は薬をいっぱい飲んで頑張って登校するのが普通になっているが今回は無理でした。。
 
熱の上は吐き気が2週間続いていて、合わせては最悪の気分だったので休むしかないと思いました。最近は学校や新しいバイトで色々なストレッスのせいで体調を崩したみたいです。もう少し冬休みだから頑張れって自分に言ったくせに。。
体は待てなかったみたいですね ^。^;
 
 
 
でも彼氏に病院へ連れて貰ったし、薬も貰ったし、今きっと治るよ~!