Min julhelgI Japan är den 23e december en röd dag, kejsarens födelsedag. Vilket gjorde att bi startade vår ledighet och julfirande redan den 23e! :) 
 
Y hade lovat att han skulle planera allt som vi skulle göra under de här två dagarna. Han hade tagit ledigt ifrån jobbet och allt var planerat och klart ;)
 
Han tog oss till Asakusa. Där det tydligen skulle finnas ett kafé som serverar goda amerikanska pannkakor. Dock så visade sig kaféet vara stänt så vi strosade istället runt i Asakusa och sen styrde Y våra steg mot nästa plats. 
 
  
 
Vi vandrade över mot Tokyo skytree..

..till en jätte fin julmarknad! Eller faktiskt så besökte vi två ställen, men jag föredrog den på bilderna nedan ^o^


 På väg mot middag på restaurang på 35e våningen så stannade vi vid den här fantastiska julgranen, är den inte vacker? 
 
 
 
JULAFTON!
På julafton tog vi det lugnt. Vi var båda lite krassliga så det fick bli en lugn morgon med present öppning och så förståss, att kolla universitets resultatet! Sen blev til att fira med lite soba ^^ Haha det närmsta jag kom till julmat den dagen ;) 


Sen, ÄNTLIGEN så  gick vi och såg den senaste Star Wars filmen! Som gammalt fan måste jag säga att jag var väldigt nöjd. Både de gamla (bokstavligen) karaktärerna var lika härliga som förrut, och de nya var väldigt roliga att följa de med!  

JAG KOM IN!!!!!!!!!!!!

JAG KOM IN PÅ MITT FÖRSTAHANDSVAL!!!!!
 
Jag kommer alltså att fortsätta mitt Japan-äventyr som universitetsstudent från och med april!!!!!
 
Jag är så så så glad och lycklig!!!! 
 
Och tackar er alla som har hejat på och peppat mig !!! Tack tack tack!!!!!
 
 
 
HURRAAA!!! 
 
God Jul till er allihop!!!!

Mochi + Häagen dazs ₌ love

Mochi och glass är i sig inget nytt koncept. 
 
Sedan något år eller två tillbaka så serveras det även mochiglass på caféen i Sverige. Innuti det lilla knytet av risdeg hittar man glass med olika smaker, i Japan kallat Yukimi-daifuku. 
 
Men denna gång handlar det om mochi och glass på en helt ny nivå! Häägen dazs har kommit ut med två nya smaker inspirerade av kända, japanska smaker!
 
 
 
 
Den vänstra är i smaken kinako och sockerrörssirap och den högra är i mitarashisås, en sötsås som oftast sätts på mochi och så valnötter.
 
Yume försökte få tag på de nya smakerna samma dag de kom ut, men det va omöjligt! De va slutsålda i varenda affär! Några dagar senare lyckades Y i alla fall på tag på glassen och min recension lyder:
 
Jag föredrar glassmaken i den vänstra, då jag är ett stort fan av kinako, ett slags av mjöl gjort på soyabönor. Men jag gillar också mitarashisåsen väldigt mycket så det är verkligen ett svårt val! ;)
 
Båda glassorterna är goda, och roliga att äta då det inte bara är den vanliga glasskonsistensen man får i munnen :) För det som gillar japanska sötsaker så är det helt klart en en hit! 
 
 
Det va allt för den första ´´Nytt i Japan´´