Nu flyttar vi!!!!
Ja nu är det äntligen, äntligen dags! 
I helgen så flyttar vi!!! Wiihooo!!! 

Nästan alla lådor är flyttade, alla papper och betalningar är avklarade! Det är inte så långt vi flyttar, men det kommer göra en stor skillnad på både när det kommer till acess och området i sig! Jag kan inte hålla nig längre, vill flytta in NU på en gång!!! Men får vänta tills på måndag morgon då flyktbilen kommer! I Japan är det sällan man gör själva förflyttningen själv, i vissa fall finns det även ställen som packar grejerna åt en! Men då det är högsäsong på flyttar just nu så var flyttfirman vi valde (då den va billigast) upptagen hela helgen, men på måndag så smäller det!  

Det är lite lustigt nästan i Japan har man två tider på året, 1 på våren och 2 på hösten då folk flyttar väldigt mycket. På våren är det som värst då folk som tagit studenten flyttar hemifrån eller folk som börjar i skolan långt bort ifrån familjen. På hösten så är det tydligen många jobb förflyttningen, man flyttas ifrån ett kontor till ett annat och så vidare. För oss var det bara en slump att vi flyttade in på hösten för två år sen, och nu hade det kontraktet gått ut, plus att jag inte är något större fan av det området bor i just nu.. 

Så nu blir det flytt! Och imorgon ska vi till Ikea! Det har tydligen en laxkampang just nu som jag hoppas få ta del av ;) 


Update: bild på vägen till Ikea ;) 

Kram till er! 

Silver Week och Kanazawa シルバーウィークと金沢 
På våren, någon gång i maj så firas Gilden Week här i Japan. Eller tja, firas och firas, det är en massa helgdagar som ligger i rad och gör att om man har tur det året så får man en hel vecka ledigt. Japans helgdagar ligger för du mesta på bestämda datum och inte på bestämda veckodagar som vi har en del i Sverige. 
 
Var plötsligt allt detta prat om Golden Week? Jo, för att på hösten, om man har tid, som har man också en Silver Week-ledighet! Alltså ännu en vecka där en massa rödadagar ligger i rad och kallas för Silver Week! 
Tidigare år så har de rödadagarna legat under en helg och alltså har det inte blivit så mycket ledigt, men i år låg de bra till! 
 
Jag blev medbjuden av Ys föräldrar att följa med på en liten semester under dessa dagar, på en Silver Week trip till Kanazawa! 
 
Vi stannade till på vägen mot Kanazawa för att titta på Japans största damm! En damm? Tänkte jag, men den var riktigt imponerande och låg dessutom mitt bland bergen vilket gjorde hela upplevelsen flera gånger bättre! 
 
 
Selfiesar vid Kurobe dammen ;) 
 
 
I år har det varit extra mycket snack om just Kanzawa. Det är nämligen så att den nya Shinkansen linjen går till just Kanazawa! Det har alltså inte funnits något enkelt sätt att ta sig dit på tills nu! 
 
Ys föräldrar valde dock att resan skulle ske i bil, haha. Så i slutändan så har vi inte åkt tåg utan bilat till Kanazawa men på det viset stannat och se roliga grejer på vägen :) 
 
 
Som att se den japanska trädgården Kenroku En :) 
 


 
I och runt parken så var det inte bara fullt av turrister utan vackra vilda djur! 
Jag försökte vara snabb och fota så många som möjligt :)
 
 
 
Jag hade sett på TV att det i Kanazawa fanns en liten dam som gjorde något kallat Peel Art. Hon gör alltså konst av fruktskal. Framförallt verkar hon göra små ljuslyktor av grapefruktskal! 
De små lyktorna var så väldigt fina och när jag hörde att hon även hade Workshops i sin ateljé så tänkte jag att jag bara MÅSTE åka dit! Dock var det stängt och ingen som svarade i telefonen så vi fick ge upp i slutändan... 
 
Men bara utsidan var värd att se! :D
 


 
Den nya Kanazawa stationen har blivit utnämnd till den snyggaste i hela Japan, med sin trä-ingång/port inspirerad av en typ av japansk trumma!
 
 
 

Vi avslutade dagen med en vacker himmel vid havet och... 
...god mat i havets tecken ;)


 

En dag bland bergen 
 
Hej o hå!
 
Nu har det visst gått en vecka sen jag uppdaterade sist... Dåligt av mig! Det är det enda jag kan säga :p 
Har ju haft en hel del på gång. Trots att jag inte har så många lektioner så är det väldigt mycket som händer just nu. Många härliga möten och planer, om en och en halv vecka så flyttar jag och Y in i vår nya lya och jag är så supper exalterad!!! :D
 
I helgen som var så var det mycket planering inför flytten som skulle tas om hand och i söndags kände jag att det blivit för mycket storstad och alldeles för lite natur på sista tiden. Jag sa, Yume jag måste dra till skogs! Och det var precis vad vi två gjorde :) Efter en två timmars tågresa väster ut så befann vi oss slutligen i Okutama i Saitama Prefekturen. 
 
 
Utifrån Yumes googling så skulle det finnas fina prommenad vägar längsfloden, plana ytor att vandra på och massa natur, - natur fanns det gott om! Men planor ytor? Knappast...
 
Vi klättrade upp längs de branta bergen, nästan på alla fyra, iklädda shorts och sneakers... Haha! Men det var väldigt skönt! ^o^
 
Kastanjer! I Japan är kastanjerna ätabara och förknippas precis som i Sverige, starkt med hösten. I Japan kallar man det för ''Matlustens Höst'' då det börjar bli svalare och matlusten kommer tillbaka i samband med att det är en årstid då maten helt enkelt är väldigt god! Tid för grytor, frukt och fiskar! 
 
Japans matutbud, både i mataffären och på restaurang är väldigt säsongsbaserat. Det mesta av frukt och gönt är producerat i Japan, vilket gör att det helt enkelt bara går att få tag på (odla) en viss tid på året. Och nu börjar alltså kastanjepbakverker att poppa upp på kaféerna :)