Puuuh!

 
 
Åh herre gud va det tog på krafterna! Och plånboken/kontot har fått banta ordentligt! 
 
Det är nämligen så att jag i veckan har sökt till de två av universiteten jag vill komma in på! Musabi och Tamabi förkortas de, och det är två av toppskolorna här i Japan, när det kommer till konst ochdesign alltså. Såhär ser rankingen ut av populäritet/svårighetsgrad av toppuniversiteten här i Tokyo:
 
''Vanliga'' univeristet :                                     Konst och design univeristet :
 
1.Todai (Tokyo University)                             1.Geidai (Tokyo University of Art)
 
2. Waseda University, Keio University            2.Tamabi University, Musabi University
 
3. Hosei University m.m                                3.Joshibi University, Kogei University.
 
 
De jag har sökt till nu är alltså de universiteten på andra plats. Det är alltså väldigt kända konstskolor som bland annat har utbyten med Konstfack och det är med andra ord inte det allra lättaste att ta sig in... Men jag ska göra mitt bästa! Och därför så sökte jag denna vecka in till dom då det helt enkelt var dags för det! Men att bara ansökan kunde vara så svår - och dyr! Det hade jag inte förväntat mig.... 
 
Här i Japan älskar det stämplar och papper med intyg och bevis. Man måste också skriva helt enormt långa texter om varför man vill söka in och vad man planerar att göra om man blir intagen. När man sedan ska skicka allt detta pappersarbete så kostar det 35 000 yen! För mig som får alla mina pengar i yen är det alltså som att betala 3500 svenska kronor.. Och detta gånger tre, då jag har ännu en skola vars ansökningsperiod börjar om två veckor... Denna månad kommer jag alltså behöva betala 100 000 yen (10 000 kr) bara på ansökningsavgifter!!!
 
Det blir att leva på havregryn och ris resten av månaden... Vilket jag i och för sig redan gör xP 
 
Hela pärsen med insökan som var otroligt påfrestande för mig så firade jag med både Y... 
 
Promenad till Korakuen, stationen brevid oss med nöjesfält, park och Tokyo Dome!
 
Och sen firat med mina tjejer! 
 
Vi hade myskväll, Shane lagade en argentinsk maträtt kallat Pannelloni, från början italiensk men i Argentina har det mycket influenser ifrån Italien. :) Mycket gott! Och till efterrätt blev det kladdkaka med havregrädde och Orange is the new Black, den amerikanska serien alla har pratat om det senaste året. Har varit llite efter men nu har jag börjat kolla och diggar den verkligen! 
 
 


1 Sarah Sjöstedt:

skriven

Håller tummarna på att du kommer in! Vilka dyra avgifter för att söka till skolan. Men är det något man verkligen vill så är det värt det. En investering i sig själv och sin framtid :) Tokyo Dome var vi också på ni i veckan. I tisdags. Så sjukt coolt ställen speciellt när ljusen tänds upp! Och berg och Dalbanan var ju bara så cool! Jag älskar detta land. Tråkigt att man ska hem på lördag :(

Svar: Tack så mycket, jag ska göra mitt bästa! :D Så förhoppningsvis så lönar sig avgifter jag lagt ner :)Hihi ja du kanske vet mer än mig nu om Korakuen, har inte varit där på kvällen än men kan tänka mig att det är fint :) Testade ni berg och dalbanan? Verkar lite väl läskig för min smak ;)
Åh, det är ju alltid så sorgligt när man ska åka hem ;( Men det tyder ju iaf på att ni haft en bra vistelse här! :)
Elvira - エビ

2 Kameratrollet - Fotograf i Skåne:

skriven

Ser ut som att svenska kronan skjunkit en bit. Tur man tog ut i yen tidigare

Svar: Jasså är det så! Ja då kanske man skulle passa på att ta ut lite kronor då ;)
Elvira - エビ

Kommentera här: