ハッピーフライデー❣️Glad fredag!

Konnichiwa gott folk! 
 
Hur är läget? :D 
 
Själv sitter jag på tåget på väg hem ifrån skolan och kände för att dela med mig av lite tankar och mitt humör! Jag är på ett ypperligt bra humör! :D 
Stanna alltid innan ni tar selfies! 
 

Såhär ser jag och min cykelväg ut idag! Eller ja, min o min... Men aa ni fattar! 
Det har börjat bli riiiiiktigt varmt här i Tokyo, de dagar då regnperioden inte kyler ner staden med sitt svala regn. Men trots värmen så var det så hink fint när jag cyklade till och från skolan idag! Tyst och vindstilla med vita små moln som bredde ut sig över den ljusblå himlen. Jag älskar verkligen att min skola ligger en bit ut! Jag har helt klart haft naturabstinens fram tills jag började på mitt Uni - något jag insett nu ;) 
 
Regnperioden gör så att allt blir så grönt och lummigt! Det grönskar och växer så det knakar! :D 

Tänkte också berätta om två convinient store grejer som jag är lite besatt av just nu! 
 
Den ena är det här kalla gröna téet kallat 生茶! Nama 生 betyder färsk, så det är ett färskt grönt te? Haha, det smakar i all fall väldigt gott! En mild smak, inte så beskt som andra gröna teer! 
 
Och flaskan är ju lite fancy! Tycker ni inte? :D

Det andra är en onigiri - risboll! Det är gjort av olika siraters väldigt sega och goda rissorter! Sega kanske ni inte tycker låter så kul men det är det! Det är lite som mochi, fast fortfarande i risform! Den här typen av ris kallas också för Sekihan (赤飯) vilket betyder rött ris - originellt namn... ;P Och det här riset åt man tydligen förr för att fira när en flicka i familjen fått sin mens för första gången, berättade Yume för mig igår! Passande tycker jag som är mitt uppe i min lingonvecka! :D 
 
 
Hur är det med sommar vädret och känslorna i Sverige då? :) Har ni också regnperiod? ;) 

1 Sarah Sjöstedt:

skriven

Vad härligt det ser ut att cykla till skolan! Naturen är helt underbar! Här hemma i Sverige är det typisk "svensk-sommar". Vi hade jättefint väder för någon vecka sen men nu är det grått och tråkigt. Kallt vissa dagar och kvavt andra. Men det brukar vara så här runt midsommar ;) Jag hoppas att sommare kommer fo'real snart :) Ha en helt fantastisk helg!

Svar: Ja, asså jag älskar verkligen att cykla så även ifall det kändes lite läskigt att göra det i japan först (med vänstertrafik och inga bra cykelvägar osv) så är det himla kul nu :)
Hoppas blir vädret blir bättre snart! :)
Elvira - エビ

Kommentera här: