påsk i Japan och Råttatouilles!

Glad påsk!


Hoppas att ni haft en härlig påsk helg! :D 
Själv började jag min med att fika med mamma och Natsuko! En av mina absolut bästa kompisar här i Japan så det kändes mer än självklart att se till så att hon fick träffa min lilla mamma. Och att mamma fick träffa henne! :)
Vi fikade på ett ställe som heter Canal Café och ligger i floden vid Iidabashi station (där jag bor)! Lite blåsigt men väldigt härligt! Fick nästan liten Stockholmsvibbar ;D 


På kvällen bestämde vi oss för att äntligen gå och bada på sentot som jag skrivit om tidigare
Efter det blev det ett besök i Rikugien parken! Med sin kända "häng-sakura", otroligt vackert var det och härligt stämningsfullt då trädet var upplyst och de även hade små stånd som sålde grillad mochi med mera! 
 
 
Jamen då var det dags då! Att avslöja vad jag gav Yume i födelsedagspresent! Jo, det är nämligen så att vi har blivit med tamråttor! Y har trots att han älskar djur så otroligt mycket aldrig haft ett husdjur. I Japan är det inte så ovanligt men som varandes svensk och uppväxt med katter så kan jag inte föreställa mig en uppväxt och ett liv utan djur! Och efter en himla massa googlande och konsulterande med mamma och Natsuko så bestämde jag mig för att det var dags, och att tamråttan va djuret för oss :) De är extremt smarta, kan lära sig hundtrick så som vacker tass och rulla runt! Det är tydligen otroligt renliga (tvättar sig mer än katter) och de har redan lärt sig att gå på lådan. Så här har ni våra nya faniljemedlemmar, Pomu och Cotta! :D 
 
 
 
Påskafton firade vi med att ha picknick med mammas kompisar (ja mina kompisar också) Ellet och Peter, mamma, Y och jag! Körsbärsblommorna var inte utslagna än men den hör veckan så tror jag nog att dom kommer! Men vi hittade ett litet träd med blommor på och hade vår påskpicknick under den! :) 
 
Folks påsktraditioner brukar se ganska så olika ut har jag förstått och mina har minst sagt förändrats sen jag flyttade till Japan, hur brukar era firanden se ur? :) 
 
1 Mamma!:

skriven

Äntligen blir sötnosarna presenterade!
Jag är ju glad att jag var där nu då de är små och färska och så fantastiskt söta!! Tror jag kommer tycka att de är söta sen också;) men djurbebisar är nåt speciellt! Gulla med dom från mig!
Kram

Kommentera här: