カフェめぐり

Halli allihopa! 

Tänkte berätta lite om det senaste här i Japan! Eller tja.. Senare och senaste, men den här sysselsättningen har varit ganska populär de senaste åren, framförallt i Tokyo skulle jag tro :) 


カフェめぐり(kafe-meguri). För den som kan japanska så kan man säkert lägga ihop två och två, kafe är precis som det låter Kafé på japanska. Meguri betyder att turnera/cirkulera. Kafe-meguri är alltså när man under en dag cirkulerar runt, oftast i ett bestämt område och testar olika kaféer! Smaka på olika kaffar(kaffe i plural?!) och kakor.  


Vet att vi i Sverige har något liknande men då att man går till olika pubbar, finns säkert något officiellt ord för det, men tyvärr känner jag inte till det! 

Det här med kafe-meguri har blivit väldigt poppis bland främst tjejer/kvinns/damer och det finns nu till och med guideböcker och små loggböcker man kan köpa och dokumentera ens alla olika kafé besök! 
I Japan finns de dessutom så himla mycket kaféer! Och dessutom en massa olika genrer på alla de här kaféerna! Tillexempel så har jag hittat internetforum om de bästa katt-kaféerna för en dag av kafe-meguri! 🐈🐈🐈 
Men tanke på alla kaféer som finns så är det väl inte så konstigt att förstå att man vill testa och uppleva de olika ställena. Dessutom så har det (precis som i västvärlden) blivit intressant med drip-coffee. Alltså kaffe där man gör en kopp i taget, med ett engångsfilter och oftast ekologiska kaffebönor :) Så är man eller vill man bli en kaffekännare så kan det ju vara intressant att turnera runt. 


Jag är själv en stor FF(fika-fantast) och tycker det är kul och spännande att att testa olika nya ställen. Jag brukar oftast bedöma ett kafé på sittplatser (är de sköna? Hur långt är det till nästa bord? Osv osv) soyalatten (kan som några av er redan vet inte dricka mjöl odyl) och såklart om kakorna är goda och färska eller inte! 
Trots att de flesta japaner är så smala så har de ett stort intresse av mat och allt som rör att inta mat på allmän plats, i snitt äta det mycket mer ute här än vad vi gör i Sverige så kanske är det inte så konstigt att den hör kulturen har växt fram :) Vad tycker ni är viktigt när man går på kafé? Bedömer ni ett ställe efter kanelbullarna eller bryr ni er inte så noga? 
1 Tokyoyo:

skriven

Vilken kul grej! Har inte märkt av det än, men har å andra sidan inte varit här så länge... pubrunda kallas det ju i Sverige, så en caférunda?
Fikar ganska ofta, men då blir det soja-drycker eller te, och tål ju tyvärr INGA kakor här... hmm men glass eller sundae (parfait) har de ju ibland på caféer.

Svar: Juste ja, Pubrunda! :D Nej du är glutenintolerant va? Men kanske lite mochi eller så? :)
Elvira - エビ

Kommentera här: